BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az orosz–ukrán háború 838. napja – Oroszország megnevezte a következő célpontjait

Donyeck megye nagyobb része már orosz kézen van, erről a terület Moszkva által megbízott vezető beszélt. Gyenyisz Pusilin azt mondta, hogy a megye több mint 60 százalékát foglalta el Oroszország. A vezető az orosz hadsereg következő célpontjairól is beszélt.

Oroszország bejelentette, hogy elfoglalták Donyeck megye (az oroszok által Donyecki Népköztársaságnak hívott) 60 százalékát. A terület megbízott vezetője elmondta, melyik városok elfoglalásával folytatódik a hadművelet.

Fotó: AFP

Donyeck több mint 60 százaléka felszabadult, de még több nagyváros ukrán kézen van. Ezek Krasznoarmejszk, Dobropolya, Druzskovka, Konsztantyinovka, Kramatorszk és Szlavjanszk

– mondta Gyenyisz Pusilin. Hozzátette, hogy vannak még kulcsfontosságú kistelepülések is, amelyeket meg kell támadni.

Pusilin kijelentette, hogy a hadművelet célja, hogy az ukránokat teljes egészében kiűzzék a Donyeck területéről.

Először csaptak le az orosz Szu–57-es szuperlopakodóra az ukránok

A sikerről az ukrán hírszerzési igazgatóság adott hírt. Megsemmisült-e a Szu–57-es vadászbombázó, vagy csak megrongálódott, nem derül ki a független forrásból nem megerősített tudósításokból.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.