BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merénylettől tart Putyin, golyóálló mellény nélkül nem megy sehova

Az orosz–ukrán háború alakulása és a politikusok elleni merényletek paranoiássá tették az orosz elnököt. Vlagyimir Putyin a nyilvános szereplései alkalmával szinte mindig golyóálló mellényt visel.

Az orosz–ukrán háború már lassan 2,5 éve tart. Ahogy telik az idő, a hírek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök egyre paranoiásabbá válik. A Kremlből származó legfrissebb információk szerint az elnök egy ideje már golyóálló mellényt visel a nyilvános szereplései alkalmával, mert attól tart, hogy merényletet követhetnek el ellene – írta meg a Jutarnij list című horvát hírportál.

Vlagyimir Putyin
Vlagyimir Putyinra a testőrök hada mellett a golyóálló mellénye is vigyáz / Fotó: AFP

A lap szerint két orosz tisztviselő és egy Kremlhez közeli forrás is arról számolt be a közelmúltban az orosz sajtónak, hogy a titkosszolgálatok minden korábbinál szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be Vlagyimir Putyin körül. Az ukrajnai invázió miatt egyébként is fokozni kellett a készültséget, ráadásul az elmúlt hetekben-hónapokban több európai és ázsiai politikus ellen is merényletet hajtottak végre – elég csak a Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen elkövetett súlyos támadásra gondolni –, ami csak tovább növelte Putyin aggodalmait.

A Kreml nagyon komolyan veszi az elnök biztonságát, látható és láthatatlan testőrök egész hadserege védi őt. A hírek szerint legkésőbb 2023 eleje óta védőmellényt visel a szabadtéri rendezvényeken. A hozzá közel álló források megerősítették, hogy golyóálló mellény volt Putyinon akkor is, amikor idén május 9-én a moszkvai Vörös téren a győzelem napja alkalmából rendezett felvonuláson vett részt.

Zelenszkij nekiment Bidennek, Putyint meg Hitlerhez hasonlította

Az ukrán elnök elmondta, hogy Joe Biden késlekedése miatt egyre többen halnak meg, mert nem tudnak amerikai fegyverekkel csapást mérni mély orosz területekre. Zelenszkij nem lát esélyt arra, hogy leüljenek tárgyalni Oroszországgal, mert Vlagyimir Putyin csak az erőszakból ért.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.