BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó Péter: a szankciókkal Európa lábon lőtte a saját gazdaságát

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a szuverenista erők összefogására van szükség az Európai Unióban. Szijjártó Péter úgy fogalmazott, jól látszik, hogy a liberális mainstream a választók akaratát figyelmen kívül hagyva osztozkodnak a pozíciókon.

A patrióta erők komoly kihívások előtt állnak az egész kontinensen, miután a liberális mainstream próbálja leuralni az Európai Uniót, az európai politikát – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Osztrák Szabadságpárt főtitkárával, Christian Hafeneckerrel tartott találkozója után.

St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF)
Szijjártó Péter
Szijjártó Péter: Európának sürgősen változtatnia kell a migrációpárti álláspontján / Fotó: Anadolu via AFP

Látszik, ahogy osztozkodnak a választók akaratát teljes mértékben figyelmen kívül hagyva az európai pozíciókon. Itt ez az időszak kifejezetten szükségessé teszi azt, hogy Európa szuverenista, patrióta erői összefogjanak – szögezte le.

Kijelentette: az emberek Magyarországon és Ausztriában is a patrióta, szuverenista politikát folytató, az európai szuperállamot ellenző, a béke mellett kiálló pártokra adták a szavazataikat – ezt jól mutatja a Fidesz és az Osztrák Szabadságpárt győzelme az európai parlamenti választáson.

Ennek kapcsán aláhúzta, hogy

a két párt között régóta szoros együttműködés van, mivel a felek azonos álláspontot képviselnek az Európa előtt álló legfőbb kihívásokra adandó válaszokat illetően.

Szijjártó Péter közölte: mindketten úgy gondolják, hogy 

  • a tagállamok hatásköreinek további elvonása elfogadhatatlan, és 
  • Európának sürgősen változtatnia kell a migrációpárti álláspontján, továbbá 
  • Ukrajnában békére, nem fegyverszállításra van szükség, valamint 
  • a szankciókkal Európa lábon lőtte a saját gazdaságát. 

Ezért szerinte sürgősen migrációellenes, békepárti, és az európai versenyképességet helyreállító politikára van szükség – folytatta.

Ebben teljes mértékben egyetértünk az Osztrák Szabadságpárttal, és biztató, hogy az osztrák polgárok is a Szabadságpártnak adták a legtöbb szavazatot a legutóbbi európai parlamenti választáson – emelte ki a miniszter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.