BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ukrán katonai teherautó tört át a magyar határon - több tucat embert vettek őrizetbe

Ijesztő incidens történt az ukrán–magyar határon, egy fekete katonai rendszámú teherautó hatolt be Magyarország területére.

Vasárnap Kárpátalján egy fekete katonai rendszámú GAZ-66-os teherautó törte át a határt, a magyar határőrök 32 ukrán állampolgárt vettek őrizetbe – írta a Pravda.

Car GAZ 66
Ukrán katonai kamion hatolt be magyar területre / Fotó: Getty Images

Videókamerák rögzítették, hogy a teherautó a dűlőútról a szántón át a határ felé halad – számolt be az esetről a lap. Az autót később a magyar oldalon találták meg, de azt már az összes utas elhagyta. A magyar határőrök később 32 személy őrizetbe vételét jelentették be.

A munkácsi kirendeltségen egy embercsoport járművel történt illegális határátlépésével kapcsolatban jelenleg minden szükséges ellenőrzést végrehajtanak

– mondta az Ukrán Állami Határszolgálat elnöke, Andrej Demcsenko ezredes. Arról is beszélt, hogy az ukrán határőrök több olyan személyt is őrizetbe vettek, akiknek közük lehet az illegális embercsempészethez.

Demcsenko hangsúlyozta, hogy az ellenőrzés során megállapították, hogy

az autó vélhetően nem tartozik katonai alakulatokhoz.

Az ezredes hozzátette: a magyar fél még nem adta át Ukrajnának az őrizetbe vett állampolgárokat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.