BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ungár Péter a Világgazdaságnak: a Párbeszéd akciója egy utolsó kétségbeesett próbálkozás

Megkérdeztük az LMP társelnökét, mit gondol arról, hogy a Párbeszéd megzavarta Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt pénteki sajtótájékoztatóját. Ungár Pétert a balhé Tordai Bence Tarlós István elleni akciójára emlékeztette.

A sajtótájékoztatón történt események emlékeztetettek arra az időszakra, amikor megafonnal üvöltött Tordai Bence Tarlós Istvánnal, csak most fordult a kocka – mondta a Világgazdaságnak Ungár Péter, az LMP társelnöke.

ungár péter
Ungár Péter szerinte elkeseredett próbálkozás volt az akció a Párbeszéd részéről / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Ebből az akcióból is látszik, hogy kétségbeesett helyzetben vannak,

ez egy ilyen utolsó próbálkozás, vészkiáltás volt a Párbeszédes kollégák részéről

– tette hozzá az LMP társelnöke. Szerinte a pénteki eseményen fontos dolgok hangzottak el, és arra számít, hogy Vitézy Dávid lesz a következő főpolgármester. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt: Szentkirályi Alexandra péntek reggel bejelentette, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől és kiszáll a budapesti versenyből. Ezzel eldőlt, hogy nem a Fidesz–KDNP jelöltje fogja vezetni a fővárost a következő ötéves ciklusban, ugyanakkor Szentkirályi Alexandra szavazói nem maradtak árván. A kormánypárti politikus világossá tette, hogy a Vitézy Dáviddal Budapestért és az LMP – Zöldek közös főpolgármester-jelöltjét támogatja, egyúttal arra buzdította a fideszes tábort, hogy június 9-én rá szavazzanak.

Erre reagált a Párbeszéd, amikor Vitézy péntek délelőtti sajtótájékoztatóját megzavarta. „Hadd gratuláljunk a Párbeszéd társelnökeiként elsőként ahhoz, hogy a Fidesz jelöltje lett!” – lépett oda Vitézy Dávidhoz Barabás Richárd párbeszédes társelnök. 

Vitézy szerint ennek oka nem más, mint hogy 

péppé verte Karácsonyt a kettejük között megrendezett vitákban.

Ők ketten először május 31-én találkoztak a Partizán rendezésében, majd június 2-án az ATV stúdiójában is összecsaptak, immár fővárosi listavezetői minőségükben. A végeredmény azonban ugyanaz volt, Vitézy Dávid fölényes győzelme. 

Információink szerint a vitákat követő felmérések már azt tükrözték, hogy Karácsony Gergely továbbra is vezet, de a támogatottsága megcsappant, ezzel párhuzamosan Vitézy tábora pedig növekedett. 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.