BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
LÉVAI Anikó; ORBÁN Viktor

Választások 2024: Orbán Viktor már szavazott, és utána elárulta, kire

A miniszterelnök a felesége társaságában adta le szavazatát vasárnap reggel. Utána nyilatkozott is, és kiderült: Vitézy Dávidra szavazott.

Orbán Viktor miniszterelnök felesége, Lévai Anikó társaságában szavazott vasárnap reggel a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as számú szavazókörben. Magyarországon vasárnap rekordrészvétel mellett kezdődött meg a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők és az Európai Parlament (EP) tagjainak választása. 

LÉVAI Anikó; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor feleségével, Lévai Anikóval együtt szavazott, a főpolgármester-választáson Vitézy Dávidra / Fotó: Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök ezután rögtönzött sajtótájékoztatót tartott, ahol még azt is elárulta, kire szavazott az önkormányzati szavazólapon: a Fidesz visszalépett főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra javaslatát megfogadva Vitézy Dávidra. Ezt így közölte: „Négy lányom van és egy feleségem. Azt tanultam meg, hogy legjobb, ha azt teszem, amit a nők mondanak.”

A Hír TV videóján hallható, hogy a kormányfő megismételte: a mai választás tétje a háború vagy a béke kérdése, az, hogy a magyarok menjenek, vagy inkább maradjanak ki a háborúból.

Most, hogy van egy összeurópai kérdés, ez pedig a háború vagy béke, menjen-e Európa háborúba vagy ne menjen. Mi magyarok menjünk-e velük, vagy inkább maradjunk ki, ez egy olyan ügy, amelyben véleményt tudnak mondani az emberek. Én ezért is igyekeztem az európai választás legfontosabb kérdésévé éppen ezt tenni, mert meggyőződésem szerint ez a legfontosabb kérdés, aztán pedig dönt persze a kormány iránti bizalomról is.

A miniszterelnök elmondta: a 2022-es országgyűlési választáson abszolút értelemben és arányaiban is nagyon erős támogatást kapott. A mostani választás számára is fontos visszajelzés (bár most nem a magyar parlamenti helyekről szavazunk – a szerk.), mert számára is megmutatja „hogy egyébként megvan-e még az a bizalom, ami két évvel ezelőtt megvolt, esetleg nőtt, ne adj’ Isten csökkent, ezeket is megpróbálom majd kiolvasni a választási eredményből”.


 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.