BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Választások 2024 – Vitézy Dávid: újra kell számolni a szavazatokat!

Ma sajtótájékoztatót tart Vitézy Dávid, aki az önkormányzati választáson pár száz szavazattal marad le Karácsony Gergely után, miközben az érvénytelennek nyilvánított szavazatok száma elérte a 25 ezret.

„Újra kell számolni a szavazatokat!” címmel sajtótájékoztatót tart Vitézy Dávid ma délután. Kérdés, hogy a Budapestért folyó küzdelemben elveheti-e Karácsony Gergelytől a főpolgármesteri címet. A főváros a választások legkiélezettebb csatatere, és Vitézy Dávid továbbra is lát esélyt a győzelemre, de el fogja fogadni a vereséget is.

Fotó: AFP

Vitézy korábban rámutatott, hogy 76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség közte és a jelenlegi főpolgármester között. Vitézy Dávid szerint egy demokráciában az a minimum, ha ezután a szavazatokat újraszámolják, főleg hogy számos rendszerszintű visszásságról kaptak jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán. Azt ígérte, hogy ezeket be is fogják mutatni. 

Vitézy Dávid a választások lezárulta után a Facebook oldalán egosztott írását azzal kezdte, hogy bár vasárnap este hétkor befejeződött a szavazás a főpolgármester-választáson, de a hivatalos végeredményt még mindig nem lehet tudni. „Egy dolgot szeretnék előre leszögezni: ha minden nyitott kérdést tisztáztunk, ha minden beérkező gyanút megvizsgáltunk, és az a végeredmény születik, hogy Karácsony Gergely nyerte ezt a választást” 

akár csak egy szavazattal is, akkor természetesen gratulálok neki,

„és a programom mentén, konstruktívan fogjuk képviselni a budapestieket a fővárosi közgyűlésben” – szögezte le gyorsan. Ugyanakkor rögtön azt is hozzátette, hogy itt még nem tartunk.

Mint ismert, összesen 24 592 érvénytelen szavazat született, ami rekord. Karácsony Gergely 100 százalékos feldolgozottságnál 324 szavazattal több voksot kapott, tehát 76-szor annyi az érvénytelennek nyilvánított szavazat, mint a kettőjuk közötti különbség. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.