BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vitézy Dávid: az első győzelem megvan, vasárnap jön a második – Szentkirályi Alexandra visszalépett

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt tudomásul vette Szentkirályi visszalépését, és továbbra is úgy véli, hogy ő az egyetlen esélyes Karácsony Gergely ellen. Szentkirályi Alexandra péntek reggel jelentette be, hogy eláll a főpolgármester-jelöltségtől.

„Amikor a főpolgármesteri kampányomat elkezdtem, tudtam, hogy egyszerre kell legyőznünk a kormány Lázár János nevével fémjelzett, minden fontos fejlesztést leállító Budapest-politikáját és a Városháza Karácsony Gergely országos politikai ambíciói által fűtött, panaszkodó, másokra mutogató, halogató semmittevését” – írta közösségi oldalán Vitézy Dávid, az LMP és a civilek közös főpolgármester-jelöltje Szentkirályi Alexandra péntek reggeli visszalépésével kapcsolatban.

Vutézy Dávid
Vitézy Dávid: az első győzelem megvan, vasárnap jön a második – Szentkirályi Alexandra visszalépett / Fotó: Vitézy Dávid Sajtóiroda

Facebook-posztjában hangsúlyozza:

Az első győzelem megvan. Vasárnap jön a második!

Majd azzal folytatta, hogy Szentkirályi döntését tudomásul veszi. „A mai bejelentés valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása.”

Rendkívüli bejelentés: visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármester-jelöltségtől

Visszalépett a kormánypártok főpolgármester-jelöltje, egyben arra kérte minden támogatóját, hogy Vitézy Dávidra szavazzanak. Visszalépésével a vasárnapi önkormányzati választáson a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely, a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltje, Vitézy Dávid, az LMP és a civilek közös jelöltje, illetve a Mi Hazánk Mozgalom, Grundtner András jelöltje maradt versenyben a főpolgármesteri székért. 

Vitézy emlékeztetett: „A már 440 ezer ember által látott Partizán-vita után a korábbi kutatások érvényüket vesztették, Szentkirályi Alexandra távolmaradásával és Karácsony Gergely minden vártnál gyengébb szereplésével a főpolgármester-választás esélyei megváltoztak. Minden, a Budapest vezetésében változást akaró számára nyilvánvalóvá vált, hogy az egyetlen esélyes kihívó én vagyok.” 

Az LMP és a civilek főpolgármester-jelöltje hangsúlyozta, hogy 

nem fog koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val, valamint azt is, hogy nem lesz se fideszes, se DK-s főpolgármester-helyettese.

A bejegyzésben kitér arra, hogy szakemberekkel fogja vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. Mint írta: „Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre.”

Állítása szerint a programja és kampánya pontjai változatlanul, továbbra is érvényesek. Ezek alapján

  • nemet mond a Maxi-Dubajra, 
  • nemet mond a kínai magasvasútra, 
  • nemet mond az oligarchákra, 
  •  és igent arra, hogy Budapest végre megkapja a neki járó uniós és hazai forrásokat, továbbá
  • elinduljon végre a HÉV-ek fejlesztése. 

Vitézy Dávid posztját azzal zárta, hogy minden budapesti főpolgármestere szeretne lenni, akár ellenzéki szavazó, vagy akár olyan budapesti, aki egyik pártpolitikai tömbbel sem szimpatizál, vagy most szavaz először. Mindenki szavazatára számít, aki változást szeretne és azt, hogy pártérdekek helyett végre valóban Budapest érdekei szerint fejlesszük ezt a gyönyörű várost, hogy még szebb, zöldebb, biztonságosabb és élhetőbb legyen. 

Nekem nem Orbán, nem Gyurcsány, csak Budapest a fontos

– zárja posztját.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.