BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
President Joe Biden and Donald Trump hold presidential debate on CNN

Az amerikai csapda: Trump lesöpörné Kamala Harrist a felmérés szerint, ha Biden visszalép

Egy új felmérés szerint Donald Trump könnyedén legyőzné Kamala Harris alelnököt az elnökválasztáson. Joe Biden eközben magyar idő szerint hajnali két órától a szavazóit győzködi alkalmasságáról és arról, hogy ne indítsanak mást helyette.

A DailyMail.com ezerfős felmérése szerint Donald Trump 11 százalékponttal legyőzné Harrist (49 százalék szemben a 38 százalékkal). A közvélemény-kutatás apropóját az adta, hogy felvetődött, Kamala Harris alelnök indulna a novemberi elnökválasztáson Joe Biden helyett, aki június 27-én a Trumppal folytatott CNN-vitában gyenge teljesítményt nyújtott.

President Joe Biden and Donald Trump hold presidential debate on CNN
Donald Trump a megkérdezettek szerint akkor is nyerne, ha Biden indulna ellene, és akkor is, ha az alelnök, Kamala Harris / Fotó: AFP

Biden és csapata visszautasította azokat a felvetéseket, amelyek szerint leállítaná újraválasztási kampányát – lényegében ez az egyetlen módja annak, hogy Harris helyettesítse őt 2024-es jelöltként. Harris is többször kijelentette, hogy támogatja Bident.

Mégis nagy izgalom előzi meg Biden magyar idő szerint szombat hajnali 2 órakor közvetítendő tévéinterjúját, miközben a piacon a visszalépésére fogadnak.

Sorsdöntő bejelentést tesz Joe Biden magyar idő szerint hajnali 2-kor

Az elnök túlélése múlik azon, hogy főműsoridős interjújában meg tudja-e győzni a szavazókat arról, hogy továbbra is alkalmas a poszt betöltésére. Sokan szeretnék azonban, ha Biden inkább a visszalépését jelentené be.

A DailyMail.com közvélemény-kutatása a Demokrata Párt egyik meglévő problémájára is rávilágít, miszerint Harrist kevésbé tartják népszerűnek a választók, mint Bident. Ezek után nem meglepő módon a felmérés akkor is Trump győzelmét jósolná, ha az alelnök lenne a kihívója, és nem Biden.

A közvélemény-kutatás kapcsán azt az előzményt is érdemes megemlíteni, hogy az elnök túlélése múlik azon, hogy főműsoridős interjújában meg tudja-e győzni a szavazókat arról, hogy továbbra is alkalmas a poszt betöltésére. Sokan szeretnék azonban, ha Biden inkább a visszalépését jelentené be. Joe Biden egyébként azt ígérte, több időt kíván pihenésre fordítani.

Milliárdosok könyörögnek Joe Bidennek, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségtől

A demokrata elnökjelölt múlt heti vitaszereplése rettegést csempészett a párt táborába, egyre többen követelik az elnök visszalépését a jelöltségtől. A sorhoz immáron milliárdosok egy csoportja is csatlakozott.

Mindebből az rajzolódik ki, hogy a kormányzó Demokrata Párt nemcsak dilemma elé került, hanem egyszersmind csapdahelyzetbe is.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.