BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 292. napja – Netanjahu Trumppal és Bidennel is egyeztet

null
Összefoglaló:
null

Az izraeli háború 292. napja – Netanjahu Trumppal és Bidennel is egyeztet

Netanjahu megérkezett Washingtonba, ahol a kongresszus két házának ülésén mond beszédet, csütörtökön pedig a tervek szerint Joe Biden leköszönő elnökkel és Donald Trumppal is találkozik. Friss hírek az izraeli konfliktusról.

Donald Trump július 26-án Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tárgyal Floridában – ezt maga a volt elnök, a republikánusok elnökjelöltje  jelentette be kedden közösségimédia-oldalán. 

Fotó: AFP

Donald Trump a Palm Beach-i otthonában fogadja Izrael miniszterelnökét. 

A találkozóról szóló közleményben azt hangoztatta, hogy első elnöki időszaka idején a Közel-Keleten béke és stabilitás volt, valamint aláírták az arab–izraeli megbékélést segítő Ábrahám-egyezményeket. Felhívta a figyelmet arra, hogy azt az időszakot akarja visszahozni.

Egyben utalt arra, hogy a közelmúltban Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek és a világ más vezetőinek kifejtette: a béke az erő által törekvéssel jellemzett külpolitikai programja a háborúk és erőszakos konfliktusok lezárására törekszik. 

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn érkezett Washingtonba, ahol szerdán a kongresszus két házának ülésén mond beszédet, csütörtökön pedig a tervek szerint Joe Biden leköszönő elnökkel találkozik.

Az amerikai rendőrség őrizetbe vett több palesztinbarát tüntetőt az amerikai kongresszusi épületegyüttes egyik irodaházában kedden, egy nappal azelőtt, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a képviselőház és a szenátus együttes ülésén beszédet mond. A tüntetők törvényesen léptek be a Cannon House irodaházba, amely a kongresszusnak otthont adó Capitoliumhoz tartozik – közölte a létesítmény rendőrsége.  

 

Az épületben azonban nincs engedélyezve a tüntetés, és a tiltakozókat felszólították, hogy fejezzék be akciójukat. A hatósági tájékoztatás szerint a tüntetők nem tettek eleget a felszólításnak, ami az épület kiürítéséhez vezetett.

Az elmúlt hónapokban már tartottak hasonló tüntetéseket az épületben. Médiajelentések szerint a mostani akciót a Jewish Voice for Peace nevű aktivistacsoport szervezte.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.