BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Boris Johnson találkozott a megsebzett Trumppal

Boris Johnson elutazott az Egyesült Álalmokba, hogy találkozzon Donald Trumppal.

„Nagyszerű találkozni Trump elnökkel, aki a legjobb formában van az életére tett szégyenletes kísérlet után” – írta Facebook-posztjában Boris Johnson. A korábbi brit kormányfő hozzátette, hogy a találkozón beszélték az orosz–ukrán háborúról, és személy szerint nincs kétsége afelől, hogy 

Trump „erős és határozott lesz az ország támogatásában és a demokrácia védelmében”.

 

Az Express cikke szerint Boris Johnson kedden a Wisconsin állambeli Milwaukeeban találkozott Donald Trumppal a Republikánus Nemzeti Bizottság ülésén, ahol Trumpot hivatalosan is felkérték a párt elnökjelöltjének. A brit politikus korábban arról is beszélt, hogy a republikánusoknak meg kell adni azt az erős és határozott felhatalmazást a vezetéshez, amely ahhoz szükséges, hogy „megvédje a demokráciát az agresszióval szemben”. Nigel Farage, a UKIP korábbi vezetője szerint a merénylet nem változtatta meg a volt elnököt. 

Donald Trumpra a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen lőtt rá egy 20 éves férfi. A merénylő több lövést is leadott a volt elnökre, aki csak könnyebben sérült meg, a jobb fülét horzsolta egy lövedék. Egy másik ember viszont életét vesztette a támadásban, és ketten életveszélyesen megsebesültek. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok.

Szürreális élménynek nevezte Donald Trump egy lapinterjúban, hogy életben maradt az ellene megkísérelt merénylet után. 

Nekem most nem itt kellene lennem, halottnak kéne lennem. Nagyon szürreális érzés

– jelentette ki Trump. A volt elnök elmondta: ha beszéde közben, a lövés pillanatában éppen nem fordította volna kicsit jobbra a fejét, hogy rápillantson a kivetítőre, akkor most halott lenne. „Csak a véletlennek vagy Isten kegyelmének köszönhetem az életem” – tette hozzá.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.