BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Donald Trump elleni merénylet: a képviselőházba kérették a titkosszolgálat vezetőjét

Meghallgatásra bekérették a titkosszolgálat vezetőjét órákkal a Donald Trump elleni szombati támadás után. A merénylet kérdéseket vet fel a szervezet működésével kapcsolatban.

A republikánusok vezette amerikai képviselőház felügyelőbizottsága meghallgatásra beidézte az amerikai titkosszolgálat vezetőjét, Kimberly Cheatle-t. 

Donald Trump holds an election rally
A Donald Trump elleni merényletről számon kérik a titkosszolgálat vezetőjét
A Donald Trump elleni merényletet számon kérik a titkosszolgálat vezetőjén / Fotó: AFP

A titkosszolgálat nemcsak a hivatalban lévő, de a volt elnököknek is életre szóló védelmet biztosít. A szombati merénylet kérdéseket vet fel a szervezet működésével kapcsolatban.

Az amerikaiak válaszokat követelnek a Donald Trump elleni gyilkossági kísérlettel kapcsolatban

– írja a képviselőház bizottsága a közleményében, megjegyezve, hogy Cheatle saját elhatározásából jelenik meg az ülésen.

A titkosszolgálat beleegyezett, hogy tájékoztassa a bizottságot. A meghallgatásra július 22-én kerül sor.

Stephen Moore, Donald Trump kampányának vezető tanácsadója átfogó vizsgálatot vár. A kampányszakértő a BBC-nek elmondta, hogy ijesztő belegondolni, mit történhetett volna, ha a golyó akár csak egy centiméterrel is arrébb éri Donald Trump arcát.

Minden bizonnyal Trumpnak több védelemre van szüksége – mostanában sok a kérdés arról, hogy a titkosszolgálat teljesen felkészült-e.

A brit hírszolgáltatónak legalább egy személy azt mondta, hogy megpróbálta figyelmeztetni a rendőrséget és az Egyesült Államok titkosszolgálatát, hogy látott egy fegyverest, aki felmászott egy közeli tetőre, ám a hatóságok nem foglalkoztak vele.

A Trump elleni merénylet volt az első lövöldözés egy amerikai elnök vagy a két nagy párt jelöltje ellen azóta, hogy 1981-ben Ronald Reagan republikánus elnök ellen merényletet hajtottak végre.

A világ vezetői egy emberként álltak ki Donald Trump mellett

Sorra érkeznek az együttérzés-nyilvánítások és jókívánságok a világ vezetőitől Donald Trumpnak és az amerikai népnek, miután a hét végén rátámadtak a politikusra, egy támogatója pedig meghalt A világ legnépesebb országának vezetője barátjának nevezte Donald Trumpot, és mielőbbi gyógyulást kívánt neki, Orbán Viktor pedig imádkozott érte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.