BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ukrán dróntalálat ért egy orosz olajraktárat

Dróntámadás okozott tüzet egy olajraktárban Oroszország rosztovi régiójában szombat hajnalban – közölte a térség kormányzója. A tüzet hat óra alatt eloltották. Az ukrán erők rendszeresen mérnek dróncsapást orosz katonai eszközök, olajfinomítók és ipari létesítmények ellen. Cseh kezdeményezésre ebben a hónapban és augusztusban is 50 ezer lőszert kap Ukrajna.

Ukrán drónok támadtak meg egy olajraktárat az oroszországi Rosztov régióban szombat hajnalban – közölte a térség kormányzója. 

Ukrán
Orosz–ukrán háború / Fotó: Getty Images

A rosztovi régió Csimljanszkij kerületében a támadás során csaknem 200 négyzetméteren keletkezett tüzet hat óra alatt oltották el – mondta Vaszlij Golubev. A tűzoltásba egy tűzoltóvonatot is bevetettek. Csimljanszkij kerület vezetője jelezte: 

a lakóépületekben nem keletkezett kár. 

Az ukrán erők rendszeresen hajtanak végre dróncsapásokat és szabotázsakciókat Oroszország területén katonai eszközök, olajfinomítók és ipari létesítmények ellen.

Közben cseh kezdeményezésre további lőszereket kap Ukrajna

Az ukrán hadsereg júliusban és augusztusban egyaránt 50 ezer lőszert kap az úgynevezett cseh kezdeményezés keretében – közölte Petr Pavel cseh elnök egy houstoni fórumon. 

Ukrajna szeptembertől az év végéig havi 80-100 ezer lőszerhez jut a Csehország által felügyelt kezdeményezés részeként

– idézte az államfőt a CTK cseh hírügynökség.

Csehország az év elején jelentette be azt a kezdeményezését, hogy tüzérségi lőszereket vásárolnának Ukrajnának a világ különböző országaitól. 

A cseh kezdeményezés keretében már megérkezett az első szállítmány Ukrajnába

– tájékoztatott június végén Petr Fiala cseh miniszterelnök.

Röviddel később Jana Chernochová cseh védelmi miniszter azt mondta, hogy 50 ezer lövedékről van szó. A cseh kezdeményezéshez 18 ország csatlakozott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.