BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
US President Joe Biden participates in an economic summit with Representative Steven Horsford (D-NV)

Elárulta Biden, hogy mikor lépne vissza

Az egészség mindennél fontosabb. Biden így már nemcsak a Mindenható, de az orvosai kedvéért is hajlandó lenne visszalépni.

Átgondolná, hogy versenyben maradjon-e az elnöki címért Joe Biden, ha súlyos egészségügyi problémával szembesülne – mondta az amerikai elnök egy szerdán megjelenő interjúban.

US President Joe Biden participates in an economic summit with Representative Steven Horsford (D-NV)
Egészségügyi okok miatt mégis hajlandó lenne visszalépni Biden / Fotó: AFP

Ugyanakkor Biden azt is többször megismételte, hogy egyik orvosa sem jelezte, hogy súlyos egészségügyi gondokkal nézne szembe. Ugyanakkor a Donald Trumppal vívott múlt havi vitája óta egyre erősödik a nyomás Bidenen, hogy lépjen vissza az elnökjelölti pozíciótól, az ugyanis nem elhallgattatta, hanem felerősítette az életkorával és mentális képességeivel kapcsolatos aggodalmakat.

Egyre többen léptetnék vissza Bident

Az AP hírügynökség legfrissebb közvélemény-kutatása szerint már saját pártjának, a demokratáknak a kétharmada is azt szeretné, hogy visszalépjen, akikhez kedden a képviselőház egyik prominens demokrata tagja, Adam Schiff is csatlakozott. A BET Newson adott interjúban – melyet teljes egészében csak magyar idő szerint csütörtök hajnalban vetítenek – már Biden is azt mondta, hogy egészségügyi problémák esetén elgondolkozna a visszalépésen – írja a The New York Times.

Tekintve, hogy a vita feledtetését célzó interjúban Biden még nagyon eltökélt volt és arról beszélt, hogy 

az orvosi javallat már enyhébb pozíciót jelent az elnök részéről, aki tavaly szeptember óta gyengébben áll Trumpnál a Real Clear Politics több közvélemény-kutatást összesítő számításai szerint.

Az interjúból egyelőre csak részletek jelentek meg, ám azok szerint Biden azt is felidézte, hogy emlékszik, hogy eredetileg átmeneti jelölt volt, aki egy ciklus után félrelép, ám úgy érezte, hogy bölcsessége és tapasztalata miatt segíthet orvosolni az ország megosztottságát.

Mindeközben a Demokraták Országos Bizottsága (DNC) szerdán levélben jelezte, hogy egy virtuális szavazáson még a párt augusztus 19–22. közötti jelölőgyűlése előtt elnökjelöltté választanák hivatalosan is a Bident. Minderre a következő hónap elején kerülhet sor.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.