BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Előretörtek az oroszok Donyeck régiójában

Lassan de folyamatosan haladnak előre az orosz erők az ukrán fronton, az elmúlt heketben egyre több, lényegében a földel egyenlővé tett kis falu, település elfoglalásáról számolhattak be.

Orosz csapatok előretöréséről számolt be Donyeck régióban a moszkvai védelmi tárca a vasárnapi hadijelentésében. A tájékoztatás szerint az orosz erők ellenőrzése alá került Progressz és Jevhenyivka település.

Ukrainian soldiers prepare for combat in Donetsk
Fotó: Anadolu via AFP

Az orosz védelmi tárca szerint Progressz stratégiai jelentőségét  többek között az ott található vasúti csomópont adja, így a település elfoglalásával nagyban megzavarták az ukrán erők utánpótlási vonalait. Hozzátette, hogy a keletre található Jevhenyivka elfoglalásával sikerült kiigazítani a frontvonalat, számottevően növelve az orosz csapatok taktikai lehetőségeit Pokrovszk irányában.

A Moszkvában kiadott hadijelentés szerint az ukrán hadseregnek csaknem kétezer katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezés vonalán. A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg több lőszer- és üzemanyagraktárt, valamint egy Patriot légvédelmi rakétarendszer radarállomását.

Előző nap, július 27-én az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az orosz fegyveres erők „felszabadították” Lozovatszkoje települést. Ezt a csapatok központi csoportjának egységei hajtották végre. Korábban, július 23-án vált ismertté, hogy az orosz hadsereg bevonult Ivano és Darjevka faluba is.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.