BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Volcanic activity continues at Italy's Mount Etna

Lezárták Catania repülőterét az Etna kitörése miatt

Olaszország legaktívabb vulkánja hétfő éjszaka ismét nagy erőkkel kitört. Az Etna hamuja miatt ismét le kellett zárni a helyi repülőteret.

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

Volcanic activity continues at Italy's Mount Etna
vulkán
Hétfő éjjel ismét kitört az Etna / Fotó: Anadolu via AFP

A belföldi és külföldi repülőjáratokat Palermóba és Trapaniba irányították át. A sziget légi közlekedésében fennakadással kell számolni.

Az aktív vulkánnak számító Etna az éjszaka folyamán hatalmas robajjal tört ki ismét.

Catania repülőtere található a legközelebb, ezért a kráterekből felemelkedő hamufelhő itt szokott lecsapódni. A pályák és a gépek megtisztítása órákat vesz igénybe, de csak azután lehet elkezdeni, hogy leállt a hamueső.

Az országos geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) kedd reggel magas színű – vörös – készültséget rendelt el, majd narancssárga színűre, vagyis közepes fokozatúra csökkentette. Utoljára az Etna július közepén, a Stromboli vulkánsziget kitörésével egy időben ébredt fel.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.