BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael megtámadta Szíria fővárosát, Damaszkusz elit negyede is a célkeresztbe került

Izrael Szíria fővárosát, Damaszkuszt támadta szombat éjjel. A katonai és lakóépületeket célzó légitámadást a megszállt szíriai Golán-fennsíkról indították, amelynek eredményeképpen egy katona életét vesztette, három pedig megsebesült.

Izraeli légitámadás érte a szíriai fővárost, Damaszkuszt és környékét vasárnapra virradóra. Egy katona meghalt, három másik megsebesült az izraeli csapásokban, amelyek több állást céloztak Damaszkusz közelében és külvárosában – számolt be a SANA, a helyi hírügynökség egy katonai forrásra hivatkozva.

Izrael nem először támadta a Kafr Susza negyedet, idén februárban is odacsapott / Fotó: AFP

„Egy katona meghalt, három másik pedig megsebesült az izraeli ellenség által ma (vasárnap) éjfél után indított légitámadás következtében. A támadást a megszállt szíriai Golán-fennsíkról indították, célba véve több katonai állást a déli régióban és egy lakóépületet Damaszkusz Kafr Szúsza negyedében” – derült ki a közleményből.

 A légvédelemnek sikerült „nagy számban” megsemmisítenie az ellenséges rakétákat.

A főváros előkelő negyedében, Kafr Szúszában  hivatalos épületek, katonai és biztonsági parancsnokságok, valamint egy iráni kulturális központ található – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A hírügynökség olyan fotókat tett közzé, amelyeken a robbanás okozta kráterben tűz látható.

A Sam FM helyi rádióállomás arról számolt be, hogy egy lőszerraktár felrobbant a fővároshoz közeli állást célba vevő izraeli támadást követően.

Az izraeli csapások azóta szaporodtak meg, hogy kitört a közel-keleti háború. Akkor a Hamász palesztin iszlamista mozgalom fegyveresei október 7-én megtámadták Izrael déli részét, 1200 embert megöltek, és mintegy 250-et elhurcoltak. A zsidó állam februárban a Kafr Szúsza negyedet bombázta, ahol a biztonsági erők központja is található.

A gázai egészségügyi tisztviselők szerint azóta több mint 38 ezer palesztin halt meg az izraeli katonai offenzívában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.