BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izraeli-palesztin: küszöbön a több országra kiterjedő háború

A libanoni külügyminiszter: ha Izrael megtámadja Libanont, az egy regionális háborúhoz vezethet, amelybe külső szereplők is beszállhatnak.

A megbízott libanoni külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy egy dél-libanoni katonai eszkaláció veszélyes következményekkel járhat a Közel-Keleten, ezért minden félnek a párbeszédet és a békés megoldásokat kell előnyben részesítenie.

Izraeli légitámadás Dél-Libanonban / Fotó: AFP

Abdalláh Buhabib szerint ha Izrael megtámadja Libanont, az egy regionális háborúhoz vezethet, amelyben külső szereplők is részt vesznek majd. 

Hozzátette: 

a konfliktusnak pusztító következményei lesznek nemcsak Libanonra és Izraelre nézve, de talán a szomszédos Szíria és Jordánia számára is szörnyű lenne.

A miniszter szerint a libanoni kormány arra törekszik, hogy helyreálljon a stabilitás Izrael határainál, és elkötelezett a meglévő határviták tárgyalások útján történő rendezése mellett. 

Egymás legyilkolása nem a legjobb megoldás, nem fogja biztosítani a biztonságot. Párbeszédre és nyugalomra van szükség

– hangsúlyozta.    

Abdalláh Buhabib elmondta: a nemzetközi közvetítők folytatják a diplomáciai erőfeszítéseket annak érdekében, hogy csökkentsék a katonai feszültséget a libanoni–izraeli határon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.