BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kannabiszos gumicukor okozott tömeges megbetegedést Budapesten

A külföldi turisták egy Váci utcai CBD shopban jutottak hozzá a szerhez. A kannabiszos gumicukor súlyos tüneteket okozott, fogyasztása rendkívül káros az egészségre.

Az elmúlt napokban összesen 31 külföldi állampolgárt vittek be egy budapesti toxikológiára, miután egy THCJD nevű anyagot tartalmazó édességet, kannabisztartalmú gumicukrot fogyasztottak, amit egy fővárosi üzletben vásároltak – adta hírül a Blikk.

Colorful,Gummy,Bears,With,Medical,Cannabis,,Marijuana,Edibles,Sweet,Jelly
kannabiszos gumicukor
A betegek egy Váci utcai üzletben jutottak hozzá a kannabiszos gumicukorhoz / Fotó: Shutterstock (illusztráció)

Habár a kábítószer forgalmazása és árusítása Magyarországon bűncselekménynek számít, a szerencsétlenül járt külföldieknek mégis sikerült egy hivatalos üzletben hozzájutniuk. A betegek egy belvárosi, Váci utcai kendershopban vásárolták gumicukrot, egy zacskóért 15 ezer forintot fizettek. Egy csomagban öt darab gumicukor van, és a terméken fel van tüntetve az is, hogy egy THCJD nevű anyagot tartalmaz. Ez egy pszichoaktív kannabinoid, amely hasonló szerkezetű, mint a THC, azonban a hatások valószínűleg intenzívebbek és tovább tartanak.

A fogyasztók azonban messze nem a kívánt hatást érték el vele. Sőt. A Blikket egy név nélkül nyilatkozó hozzátartozó kereste meg, aki arról számolt be, hogy a betegek szörnyű állapotban, gyakorlatilag magatehetetlenül, félig kómában fekve kerültek a toxikológiára, és napokig ebben az állapotban maradtak. 

A lap az ügyben megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, akik azt közölték, hogy szenvedélykeltés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást, mert az elmúlt napokban többen – köztük fiatalkorúak – kerültek kórházba, miután egy belvárosi CBD-shopban vásárolt gumicukor fogyasztását követően rosszul lettek. Hozzátették, hogy a nyomozók az üzlet teljes gumicukorkészletét lefoglalták, és szakértői vizsgálatnak vetik alá.

Bajorország ellenáll a fű legalizálásának – az Oktoberfest is kannabiszmentes lesz

Németország lett a harmadik állam Európában, amely részben feloldja a kannabisz tilalmát. Bajorországban azonban szigorúan tiltott lesz a marihuána fogyasztása a különböző rendezvényeken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.