BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Kreml nagyra értékeli Orbán Viktor erőfeszítéseit

A Kreml szóvivője szerint a magyar miniszterelnök komoly kezdeményezést tesz annak érdekében, hogy összehasonlítsa a különböző oldalak álláspontját – és ezt nagyra értékelik.

Oroszország nagyra értékeli Orbán Viktor miniszterelnök erőfeszítéseit, hogy tisztázza Oroszország és Ukrajna álláspontját konfliktusuk megoldásával kapcsolatban – közölte a Kreml hétfőn. A magyar kormányfő néhány nappal azt követően, hogy a háború kitörése óta először utazott Kijevbe, elrepült Moszkvába is. Orbán Volodimir Zelenszkijjel és Vlagyimir Putyinnal is a háború befejezéséről, valamint a békéről tárgyalt.

ORBÁN Viktor; PUTYIN, Vlagyimir
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivi

Dmitrij Peszkov úgy fogalmazott, Orbán Viktor komoly kezdeményezést tesz annak érdekében, hogy összehasonlítsa a különböző oldalak álláspontját, és ezt a Kreml nagyra értékeli. A Reuters beszámolója szerint a Kreml szóvivője egy sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy „egy sor nézeteltérés van az érintett felek között”,

de a magyar miniszterelnök „legalább nagyon komoly kísérletet tesz azért, hogy megértse ezeknek a nézeteltéréseknek a lényegét”.

Orbán Viktor magyar idő szerint hétfőn éjjel 1 órakor titokban Pekingbe érkezett. Ahogy a múlt keddi kijevi és a pénteki moszkvai útnál is, úgy ezúttal is teljes hírzárlat övezte a kínai látogatását. Alig nyolcórás ott tartózkodást követően, magyar idő szerint hétfőn fél kilenckor elhagyta Pekinget. A magyar miniszterelnök hétfőn az Egyesült Államokba utazott, egészen pontosan Washingtonba.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.