BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lenyűgöző felvételeken az Etna kitörése csütörtök este – videó

Károkról egyelőre nem érkezett bejelentés.

A szicíliai Etna vulkán csütörtök este kitört, lávát és sűrű füstöt lövellve. Az olaszországi mediterrán sziget felett egyelőre nem volt jelentős hamufelhő, és károkról sem érkezett jelentés.

Lenyűgöző felvételeken az Etna kitörése csütörtök este / Fotó: X

A videókon látható a láva és törmelék, amely aztán lassan lefolyt a hegyről, a közvetlen közelében pedig kutatók is megfigyelték a kitörést.

A polgári védelem piros fokozatot hirdetett ki, és óvatosságra szólította fel a lakosságot, hogy nagyobb veszély esetén felkészüljenek.

Az Etna a világ egyik legaktívabb vulkánja, és különösen a délkeleti kráter közelében aktív. Ez egyben Európa legnagyobb aktív vulkánja,  amely körülbelül 3300 méter magas. Utoljára közel egy éve, tavaly augusztusban kitört ki, emiatt akkor minden légijáratot fel kellett függeszteni Szicília legnagyobb repülőterén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.