BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Máris csatlakoznának Orbán Viktor új európai pártszövetségéhez

A vasárnapi zászlóbontás után megindult a pártok csatlakozása a szövetséghez. A Patrióták Európáért a legnagyobb jobboldali EP-frakcióvá szeretne válni.

Röviddel a vasárnapi bécsi aláírást követően megindult az európai jobboldali pártok csatlakozása a formálódó Patrióták Európáért szövetséghez, a portugál Chega elnöke bejelentette: része kíván lenni a szuverenista erők összefogásának – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

Facebook / Orbán Viktor

Új szövetség Európa nemzeteinek

A Chega elnöke, André Ventura a csatlakozásról szóló sajtónyilatkozatáról készült videót a közösségi oldalára is feltöltötte. 

Vasárnap írta alá Bécsben Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Andrej Babis, a cseh ANO elnöke és Herbert Kickl a Patrióta kiáltványt, amely 

egy új politikai szövetséget kínál fel Európa nemzeteinek valamint szuverenista, patrióta pártjainak.

A tervek szerint a csatlakozó pártok önálló képviselőcsoportot hoznak létre az Európai Parlamentben, mely az alapítók tervei szerint rövid időn belül a legnagyobb jobboldali EP-frakcióvá válnának. A Chega a harmadik helyet szerezte meg Portugáliában a június 9-i EP-választáson, aminek köszönhetően két képviselőt delegálhat az EP-be.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.