BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Musk nekiugrott egy német humoristának a Trump elleni merénylet miatt

Ízléstelennek tartja a tréfát, és Németország nagy része is egyetért vele.

„A komédia megengedett a Twitteren” – írta Elon Musk az egyik első bejegyzésében, miután megvette az immár X-re átkeresztelt közösségi oldalt, a milliárdos szerint azonban El Hotzo túl messzire ment.

Donald Trump holds an election rally
Trump
merénylet
Egyesült Államok
Elon Mus szerint ízléstelen a Donald Trump elleni merénylettel viccelni / Fotó: AFP

Az X vezérigazgatója Olaf Scholz német kancellárhoz fordult egy eredetileg egy ismert humorista által közzétett bejegyzés miatt, amelyből úgy tűnt, hogy Sebastian Hotz, más néven El Hotzo támogatja a Donald Trump volt amerikai elnök elleni merénylet-kísérletet.

„Bundeskanzler, was ist das” (Mi ez, kancellár) – kérdezte Musk a platformján, idézve a német klímaváltozás-tagadó Naomi Seibt egy posztját, amelyben El Hotzo miatt figyelmezteti követőit, és azt állítja, hogy a német kormány alkalmazza a humoristát.

Hotz az Euronews szerint valóban vezetett rádióműsort a német adófizetők által finanszírozott RBB német műsorszolgáltató hálózaton. A 28 éves humorista belföldön politikai szatírájáról és társadalomkritikájáról ismert, főként a közösségi médiában.

Egyik bejegyzésében feltette a kérdést, hogy mi a közös az utolsó buszban és Donald Trumpban, majd maga válaszolt: „Sajnos épp csak elvétve”. Egy másik posztban pedig azt írta: „Szerintem teljesen fantasztikus, amikor fasiszták halnak meg”.

A posztokat azóta törölték, de több ezer hiteles képernyőfotó még mindig létezik róluk.

Felháborodtak Németországban is

A bejegyzések hatalmas felháborodást keltettek Németországban is. Politikusok, többek között a koalíciós tag szabad demokraták képviselője, Wolfgang Kubicki követelte, hogy az ügyészség vizsgálja ki az esetet.

A legtöbben azonban azt akarták hogy at RBB bocsássa el Hotzot – és ez meg is történt.

 „A kijelentései nem felelnek meg az RBB értékeinek” – közölte Katrin Günther programigazgató.

Hotz több ezer rajongója azonban nem érti, miért büntették őt azonnal, maga a humorista azonban rá illő módon kommentálta a hírt az X-en: „Én vagyok Németország legarcátlanabb munkanélkülije” – írta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.