BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Tragédia: repülőgép-szerencsétlenségben halt meg egy zenekar három tagja

Lezuhant a The Nelons amerikai gospelegyüttes gépe, fedélzetén a Grammy-díjra jelölt banda három tagjával. A baleset oka az előzetes vizsgálatok szerint a robotpilóta meghibásodása volt

Négy másik emberrel együtt repülőgép-szerencsétlenségben hunyt el a The Nelons amerikai gospelegyüttes három tagja. A BBC beszámolója szerint a két szülő, Jason és Kelly Nelon Clark, valamint lányuk, Amber Nelon Kistler gépe akkor zuhant le, amikor Wyoming felett jártak, egy előadásra tartva.

Tragédia, The Nelons
Tragédia: Kelly Nelon Clark, Amber Nelon Kistler, Autumn Nelon Clark és Jason Nelon Clark (balról jobbra) már csak egyikük él (Fotó: Getty Images)

A halálhírt másik lányuk, Autumn Nelon Streetman erősítette meg, aki szintén rendszeresen fellépett a Grammy-díjra jelölt zenekarban, de ezúttal nem velük utazott. Később azt is tudatták, hogy Amber férje, 

Nathan Kistler, továbbá a család asszisztense, Melodi Hodges, valamint Larry Haynie pilóta és felesége, Melissa Haynie is az áldozatok között van. 

A Gaither Management szerint az utasok éppen Seattle-be, egy tengerjáró hajóra igyekeztek, amelyen a The Nelons fellépett. A gép lezuhanásának körülményeivel kapcsolatban az illetékes hatóságok azt közölték, a tragédia helyi idő szerint 13 óra körül történt, Gillette városától északra. A helyi média beszámolói alapján a baleset futótüzet okozott.

A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanács szóvivője az előzetes vizsgálatok ismeretében azt nyilatkozta, hogy a repülőgép a robotpilóta meghibásodása következtében zuhant le. A zenekar menedzsmentje szerint Autumn – a család legfiatalabb tagja – éppen szülei és nővére érkezését várta Seattle-ben, amikor értesítették.

A BBC felidézi: Rex Nelon, Kelly Nelon Clark – aki színésznő is volt – apja alapította a csapatot az 1970-es években. Három Grammy-díjra jelölték a bandát, és 2016-ban bekerültekek a Gospel Music Association Hírességek Csarnokába. A csoport legnagyobb slágerei közé tartozik az 

  • I Shall Not Be Moved, 
  • a Come Morning és 
  • a We Shall Wear a Robe and Crown.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.