BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Day 3 - Republican Party presidential nominating convention

Trump unokája: Sokan pokollá tették a nagyapám életét – videó

Unokája szerint Donald Trump nemcsak politikai személy, hanem gondoskodó nagyapa is. Kai elmondta, hogy Donald Trump állandóan érdeklődik tanulmányai iránt és amikor a hétvégén rálőttek, akkor sem tört meg.

A volt amerikai elnök 17 éves unokája, Kai Trump szerdán este színpadra lépett a Republikánus Nemzeti Kongresszuson, hogy bemutassa nagyapja azon oldalát, melyet szerinte a legtöbben nem látnak. Kai – Donald Trump Jr. és Vanessa Trump lánya – elmondta, hogy édesapja kérésére állt színpadra kongresszuson.

Day 3 - Republican Party presidential nominating convention, Donald Trump
Donald Trump unokája megható beszédet mondott nagyapjáról / Fotó: AFP

„A média másként ábrázolja a nagyapámat, de én úgy ismerem őt, mint aki igazán törődő és szerető ember. 

Őszintén a legjobbat akarja ennek az országnak, és minden egyes nap harcolni fog, hogy Amerika újra nagyszerű legyen” – idézte a 17 éves Kait a CBS. A lány elmondta, hogy nagyapja mindig érdeklődik unokái iskolai teljesítménye iránt: „a tanítás kellős közepén hív fel, hogy megkérdezze, hogyan megy a golfmeccsem, és mesél a sajátjáról”, mondta Kai és hozzátette, hogy „ilyenkor emlékeztetnem kell őt, hogy épp iskolában vagyok, és később visszahívom”.

Kai azonban komolyabb témákat is érintett, utalva nagyapja elleni büntetőeljárásokra: „még akkor is, amikor ezekkel az ügyekkel küzd, mindig megkérdezi, hogy vagyok”.

Szombaton megdöbbentem, amikor hallottam, hogy meglőtték. Csak tudni akartam, hogy jól van-e. Szívszorító, hogy valaki ilyet tegyen egy másik emberrel. Sokan pokollá tették a nagyapám életét, és ő még mindig állja a sarat

– mondta Trump unokája. Kai beszéde szerint az ő szemszögéből Donald Trump nem csupán egy politikai figura, hanem egy gondoskodó nagyapa is, aki mindig törődik családjával, függetlenül a személyes nehézségektől.

Donald Trump mozgalmas napokon van túl

A republikánus elnökjelöltre vasárnap lőtt rá egy 20 éves fiú. Bár a volt amerikai elnöknek csak a füle sérült meg, egy néző viszont azonnal meghalt. Trump hétfőn megnevezte alelnökjelöltjét is J. D. Vance személyében. A jelölt miatt többen félnek Európában: Trump nem szeret utazni, az ellene elkövetett merénylet valószínűleg csak felerősíti a külföldi utaktól való idegenkedését. Így nem lenne meglepő, ha

 alelnökére bízná a külföldi, főleg európai ügyeket. 

A másik oka a Vance-től való félelemnek pedig az, hogy a Trump-éra, a MAGA örököse lesz, és ha esetleg elnökké választják, akkor továbbra is következetesen képviseli az amerikai izolacionizmust, és úgymond magára hagyja az öreg kontinenst.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.