BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zelenszkij is gratulált a magyar EU-elnökséghez

Az ukrán elnök sok sikert kívánt hazánknak a pozíció betöltéséhez. Zelenszkij mindemellett a most végződő belga elnökséghez is gratulált.

Gratulált Magyarország féléves uniós elnöki posztjának kezdetéhez az X-en Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn. A politikus bejegyzésében sok sikert kívánt Magyarországnak a közös európai értékek, célok és érdekek hirdetésében.

Zelenszkij
Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij / Fotó: AFP

Az ukrán államfő hozzátette, hogy 

úton az EU-ba Ukrajna kész csatlakozni ezekhez az erőfeszítésekhez és hozzájárulni Európa megerősítéséhez. 

Zelenszkij mindemellett gratulált a Alexander de Croo belga miniszterelnöknek a most véget ért belga elnökség történelmi eredményeihez, amiből kiemelte az ukrán csatlakozási tárgyalások elkezdését, az 50 milliárd eurós, Ukrajnának szánt támogatást, a befagyasztott orosz eszközökkel kapcsolatos lépéseket, a belga elnökség alatt elfogadott két szankciós csomagot és más lépéseket.

Az ukrán elnök szerint ezek szükséges lépések voltak és a belga elnökségben megvolt a kellő akarat ezek keresztülvitelére.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.