BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapesten a legjobb irodán kívül dolgozni

A magyar főváros vezeti a hibrid vagy távoli munkavégzés minőségét bemutató globális listát. A városokat tíz szempont alapján pontozták, többek között az éghajlat, a közlekedés, az általános megélhetési költségek és a széles sávú internet sebessége szerint, Budapest több szempontból is kiemelkedő.

Budapest lett a világ legjobb „workcation” városa az International Workplace Group második Work from Anywhere Barometer felmérése szerint, és ezzel olyan városokat utasított maga mögé, mint New York, Berlin és Szingapúr.

A „workcation” kifejezés olyan tevékenységre utal, amelynek során az utazók a nyaralás meghosszabbítása érdekében a munkát és a szabadidős tevékenységet összehangolják, akár kombinálják.

Budapest, 2023. szeptember 22.A Corvin 5 irodaház a VIII. kerületi Corvin sétányon.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
A munkahelyek és a munkavállalók háromnegyede a „bárhonnan dolgozni” lehetőséget jelentős tényezőnek tekinti az új munkahely kiválasztásakor / Fotó: Róka László / MTI

Népszerűsége egyre nő, főleg mióta a hibrid munka vált sokak számára a tényleges munkamodellé. A hibrid munkavégzés és a felhőtechnológia elterjedésének köszönhetően a munkavállalók ma már onnan dolgozhatnak, ahol a legproduktívabbak. Ötből több mint négy hibrid munkavállaló már meghosszabbította a szabadságát, vagy fontolóra veszi ezt, hogy távolról, az általa választott célállomásról dolgozhasson.

Az International Workplace Group, a hibrid munkamegoldásokat kínáló legnagyobb szolgáltató által végzett új kutatás kimutatta, hogy a workcation egyre népszerűbb az irodai dolgozók körében. A munkahelyek és a munkavállalók háromnegyede a „bárhonnan dolgozni” lehetőséget jelentős tényezőnek tekinti az új munkahely kiválasztásakor. Csaknem ennyien nyilatkoztak úgy, hogy 

a távoli munkavégzés adta szabadság növeli a munkavállalói elégedettséget.

Az IWG hálózata mintegy 120 országban 4000 rugalmas irodahelyszínt foglal magában, és jelen van abban a 30 workcation szempontjából fontos városban is, amelyre a felmérés kiterjedt. A Work from Anywhere Barometer felmérés több kategóriában 10 kulcsfontosságú kritérium alapján értékelte a városokat: éghajlat, kultúra, szállás, közlekedés, étel- és italválaszték, megélhetés, széles sávú internetsebesség, fenntarthatóság és a rugalmas munkaterületek elérhetősége.

A közlekedés és a szállások ára, a széles sávú internet, valamint a rugalmas munkaterületek elérhetősége tekintetében Budapest a hibrid munkavállalók legkedveltebb célpontja lett 2024-ben.

A magyar főváros évente mintegy 12 millió külföldi turistát vonz. A város több mint 200 múzeummal és galériával, vibráló városrészekkel és nagy zöldterületekkel büszkélkedhet, így ideális választás a munka és a szabadidő egyensúlyát kereső digitális nomádok számára.

Már nem édes otthon a digitális nomádok egykori paradicsoma – Felkészül Budapest?

Portugália a kedvező árak, a mediterrán életstílus és a hosszú nyár miatt sokáig vonzó volt. A gazdasági válság és a kormány intézkedései azonban betettek a digitális nomádoknak, akik Lisszabon helyett más helyszín után néznek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.