BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drónról lehulló törmelék okozott áramszünetet Kurcsatovban

A Kurszk régióban található Kurcsatov városában áramszünet volt az alállomásra hullott dróntörmelék miatt – jelentette Alekszej Szmirnov, a régió megbízott kormányzója a Telegram-csatornán.

„Egy ukrán repülőgép-típusú UAV transzformátorállomásra hullott törmeléke következtében tűz ütött ki a régió egyik kerületében, Kurcsatovban nincs áramellátás” – írják a Telegramon, amelyet a Ria Novoszti idéz.

Aerial of collapsed buildings in Kurchatov, fomer headquarter of the Semipalatinsk Polygon, Kazakhstan
Több helyen is akadozik az áramellátás
Fotó: robertharding via AFP

Ráadásul a Kurcsatovszkij, Oktyabrszkij, Bolsesoldatszkij, Obojanszkij és Belovszkij körzet egyes részein sincs áram − tette hozzá Szmirnov. A vészhelyzeti munkák a tervek szerint tartalék áramkörök segítségével kapcsolódnak be.

Péntek este a védelmi minisztérium arról számolt be, hogy négy ukrán repülőgép típusú drónt lőttek le a Kurszk régió felett.

A kurszki atomerőmű Kurcsatovban található, körülbelül 70 kilométerre az ukrajnai Szumi régió határától.

Augusztus 6-án reggel az ukrán egységek megpróbálták elfoglalni a Kurszki régió Szudzsanszkij körzetének egy részét. Valerij Geraszimov, az Orosz Fegyveres Erők vezérkarának főnöke arról számolt be az elnöknek, hogy a katonaság megállította az ukrán fegyveres erők előrenyomulását. Hangsúlyozta, hogy a kurszki hadművelet az ellenség legyőzésével és az államhatárhoz való hozzáféréssel ér véget.

A régióban szövetségi szükségállapot van érvényben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.