BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elfogták a franciaországi zsinagóga elleni támadás gyanúsítottját

Egy rendőr is megsérült abban a robbanásban, ami La Grande-Motte zsinagógája előtt történt. Az elkövető egy 33 éves, Algériából származó férfi volt.

A dél-franciaországi fegyveres rendőrök letartóztattak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy gyújtogatást kísérelt meg egy zsinagógában, amikor éppen emberek is tartózkodtak benne  – írja a Sky News. Gerald Darmanin megbízott francia belügyminiszter szerint a férfi megsérült a rendőrséggel folytatott tűzváltás során.

Forrás: X

Korábban megírtuk, hogy felgyújtottak két autót szombat délelőtt egy dél-franciaországi zsinagóga előtt, és az egyik autó fel is robbant, megsebesítve egy ott szolgálatot teljesítő rendőrt. 

A támadást először gyújtogatási kísérletként kezelték, majd a terrorellenes ügyészség eljárást indított több ember elleni terrortámadás kísérlete gyanújával

A BFMTV francia csatorna információja szerint a gyanúsított egy 33 éves Algériából származó férfi. Sajtóértesülések szerint egy toronyház legfelső emeletén a rendőrökkel folytatott lövöldözés közben sérült meg, az elkövető nincs életveszélyes állapotban. 

Emmanuel Macron francia elnök terrorcselekménynek minősítette az esetet, és X-en hozzátette, hogy az antiszemitizmus elleni küzdelem napi küzdelem. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.