BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hova menjünk a hosszú hétvégén? – fesztiválok, programok

A hosszú hétvége számtalan programot kínál, hétfőtől már talán a kánikula is enyhül. Nem ért véget a fesztiválszezon sem, a több kisebb művészeti rendezvénysorozat közül kiemelkedik a Székesfehérvéri Királyi Napok és a Debreceni Virágkarnevál. De lesznek igazi csemegék is, és mindez az augusztus 20-i nagyszabású ünnepségben éri el csúcspontját országszerte. De hol mit találunk?

Debreceni Virágkarnevál – augusztus 17–20.

A feldíszített kocsik felvonulása augusztus 20-án lesz, de számos kísérőprogramot szerveztek mellé. A Dósa nádor téren ingyenes programok váltják egymást a Karrier Karneválon, megrendezik a Galiba Gyermekfesztivált, és folytatódik a Táncol a város programsorozata három belvárosi helyszínen. Lesz futóverseny, éjszakai biciklizés, rengeteg kulturális program.

Debrecen a Virágkarnevál mellett több fesztivállal várja a látogatókat a hosszú hétvégén / Fotó: Mohai Balázs / MTI

Zempléni Fesztivál – augusztus 9–19.

Utolsó hétvégéjéhez érkezik a Zempléni Fesztivál. A már évek óta megrendezésre kerülő kulturális, gasztronómiai és turisztikai eseménysorozat zárónapjain jazzkoncertek, néptánc, a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertje látható. A záró hangversenyt 19-én a Liszt Ferenc Kamarazenekar adja Sárospatakon.

Sárospatakon a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjével zárul az idei Zempléni Fesztivál / Fotó: Zempléni Fesztivál

Székesfehérvári Királyi Napok – augusztus 11–20.

A Szent István ünnepe köré szervezett összművészeti fesztivál a történelmi főváros legfontosabb eseménye, amely minden esztendőben igazi kulturális csemegékkel várja a fehérváriakat és a városba látogatókat. Ez a fesztivál is utolsó hétvégéjéhez közeledik, a hétvégén kezdődnek a Koronázási Ünnepi Játékok, egy történelmi fesztivál, találkozás az óriásbábokkal, középkori foglalkozások, középkori piac, hagyományőrző csapatok, régizenészek, családi játékok és koncertek lesznek, szombaton Bagossy Brothers, hétfő este az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ad koncertet.

Repülőtér éjszakája az Aeroparkban – augusztus 17. 

Repülőtéri járművekkel, oldtimerekkel, mesélő pilótákkal, pályaválasztási foglalkozásokkal és bemutatókkal, illetve  éjszakai reptérlátogatásokkal és koncertekkel várja a látogatókat az Aeropark szombat délután egészen éjfélig.

Barokk Fesztivál Tata – augusztus 12–23.

Tata páratlan természeti adottságainak és barokk épületeinek, templomainak gyönyörű szépsége ideális egy klasszikus művészeti programsorozat megrendezésére. Szombaton az Esterházy Kiskastély kertjében Barokk Kerti Mulatságok címmel egész napos kulturális programokkal várják az érdeklődőket, az ünnepi hétvége napjain további hangversenyekkel.

Tatán Barokk Kerti Mulatságot rendeznek szombaton / Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Kenyérlelke Fesztivál – augusztus 20.

Tizedik alkalommal rendezik meg a Magyar Kézműves Kenyér Társaság szervezésében a kézműves pékek legrangosabb hazai seregszemléjét. Az idei évben Budajenő és annak ikonikus műemlék épülete, a Magtár ad otthont az eseménynek. A természetközeli helyszínen az otthon sütők és a szakma krémje versenyez, ez idő alatt a szervezők szakmai és családi programokkal készülnek a látogatóknak. Pódiumbeszélgetések, workshopok, zenei programok, kreatív gyerekjátékok, kemencés élménysütés színesíti a programot.

Kenyérlelke Fesztivál
A 10. Kenyérlelke fesztiválnak Budajenő ad otthont / Fotó: Pesthy Márton / Veszprém Megyei Napló

Budapest Szent István Nap – augusztus 20.

A Szent István Nap augusztus 20-án kerül megrendezésre. A legjelentősebb nemzeti ünnepünkön a főváros számos pontján várják a szervezők a látogatókat, érdeklődőket a már hagyományos – mint a Mesterségek Ünnepe a Várban – és új programokkal:

  • a Vörösmarty téren Csárdafesztivál lesz,
  • a Műegyetem rakparton koncertek, 
  • az Erzsébet téren elektronikus zene fesztivál, 
  • a Gellérthegyen komolyzenei piknik várja a zenerajongókat. 
  • A családok számára a Városligetben kínálnak programokat, 
  • a Millenárison pedig Divat- és Designfesztivált rendeznek.
  • Az est fénypontja hagyományosan a nagyszabású tűzijáték lesz.
Budapest, 2023. augusztus 18.Fazekasok a 37. Mesterségek ünnepén a budai Várban 2023. augusztus 18-án.MTI/Kovács Tamás
A Mesterségek Ünnepe elmaradhatatlan programja az augusztus 20-i ünnepségsorozatnak / Fotó: Kovács Tamás / MTI

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.