BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kis híján múlott a tragédia: debreceni Wizz Air-gép találkozott egy drónnal

Az eindhoveni leszállás során mindössze száz méterre repült el egy drón a Wizz Air Debrecenből érkező járata mellett.

Vészesen megközelítette egy drón a Wizz Air Debrecenből Eindhovenbe tartó járatát – írja az Airportál.hu. Az eset csütörtök délután történt, amikor a Wizz Air HA-LPL lajstromjelű Airbus A320-200-as Debrecenből induló repülőgépe éppen leszálláshoz készülődött Eindhovenben.

közlekedés
Kis híján tragédia történt: debreceni Wizz Air gépet közelített meg egy drón / Fotó: Airportál.hu

A debreceni bázisú A320-as a célrepülőtér megközelítése közben, 4500 láb (1370 méter) magasságban repült,

a személyzet ekkor jelentette a légiforgalmi irányításnak, hogy a repülőgéppel azonos magasságon, az A320-ashoz nagyon közel, mindössze száz méterrel jobbra egy drónt láttak.

Az esetről Menno Swart légi közlekedési újságíró töltött fel egy hangfelvételt az X csatornájára. A felvétel szerint az irányító jelentette az esetet, valamint azonnal figyelmeztette az érintett járat mögött az eindhoveni repülőtér megközelítését végző másik Wizz Air-járat személyzetét is a veszélyre.

Kapcsolódó hír, hogy augusztus 21-én a légitársaság egyik Eindhovenből Bukarestbe tartó repülőgépének kellett megszakítania útját Nürnbergben egy agresszívan viselkedő, rendbontó utas miatt, akit a leszállást követően őrizetbe vett a német rendőrség.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.