BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az orosz-ukrán háború 904. napja – fokozza a nyomást Kijev, újabb dandárok csatlakoztak a kurszki akcióhoz

A nyolcadik napja tartó kurszki hadművelet új lendületet kaphat. Két újabb ukrán dandár csatlakozott az orosz földön harcoló egységekhez. Friss hírek az orosz–ukrán háborúról.

Immár nyolcadik napja tart az orosz–ukrán háború legújabb fejezete, az ukrán csapatoknak az oroszországi Kurszk térségébe való behatolása és akciója. A hadművelet új lendületet kaphat, miután újabb két ukrán támadó dandár katonái kapcsolódtak be a harcokba – írta az Unian ukrán hírügynökség.

Kurszk
orosz-ukrán háború
Újabb ukrán dandárok csatlakoztak a kurszki akcióhoz / Fotó: AFP

Az ukrán fegyveres erők tájékoztatása szerint a két új dandár a támadó egységek, ezen belül is a légitámadók számára jelent erősítést. Az Oroszországba behatoló sereg az újonnan becsatlakozó brigádokkal együtt már hat frontdandárt, két külön zászlóaljat, valamint drónokból, tüzérségből, felderítőkből és különleges egységekből álló egységeket foglal magában. Jelenleg összesen nagyjából 15 ezer ukrán katona harcol orosz földön.

A Kurszki területre küldött ukrán egység nagy részét a front más aktív szektoraiból, például Pokrovszkból, Toretszkből és Csasziv Jarból helyezték át.

Nem vett részt a kurszki támadás tervezésében Amerika

Az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma szerint nincs változás az orosz–ukrán háborút érintő politikájukban. Azt viszont tagadják, hogy részt vettek volna a kurszki offenzíva kidolgozásában.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.