BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvan, kikkel megy az űrbe Kapu Tibor

A tervek szerint a magyar űrhajós 14 napot tölt jövőre a Nemzetközi Űrállomáson. Kapu Tiborral három másik űrhajós vesz részt a küldetésben.

Kapu Tibor Slawosz Uznanski lengyel űrhajóssal, valamint egy amerikai és egy indiai űrhajóssal együtt indul majd a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) – jelentette be pénteken a Lengyel Űrügynökség (POLSA).

KAPU Tibor űrhajós
Kapu Tibor lesz Farkas Bertalan óta az első magyar űrhajós / Fotó: Hegedüs Róbert

Uznanski jövő hétfőn kezdi el kiképzését a POLSA honlapján olvasható közlemény szerint az Európai Űrügynökség (ESA) projektje keretében. Uznanski részvételével 

az AX-4 nevű misszió tervek szerint 2025-ben indul az ISS-re.

A közlemény szerint Peggy Whitson amerikai és Shubhanshu Shukla indiai űrhajós vesz még részt a misszióban. A személyzet összetételét még az ISS-t felügyelő nemzetközi bizottságnak (MCOP) is jóvá kell hagynia. A négy űrhajós 14 napot tölt majd el a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.