BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem csodálkoznak Donald Trump amerikai elnökjelölt világháborús vízióján a moszkvai Kremlben

Moszkva szerint semmilyen párbeszédről sem lehet szó a Kurszk megye elleni ukrán támadás alatt.

A kurszki régióba történt ukrán betörés a végletekig kiélezte a helyzetet, érthető, hogy Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt a harmadik világháború veszélyétől tart – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak.

Spasskaya,Tower,,Moscow,Kremlin,,Saint,Basil's,Cathedral,In,Moscow,,Russia, kreml.
A Kreml cáfolta, hogy az orosz hadsereg sorkatonákat vetne be a kurszki régióban / Fotó: Shutterstock

Peszkov az MTI tudósítása szerint, megismételte Moszkva álláspontját: jelenleg nincsenek meg az előfeltételei az ukrajnai rendezési tárgyalásoknak. Míg Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerdai sajtótájékoztatóján leszögezte: semmilyen párbeszédről sem lehet szó a Kurszk megye elleni ukrán „terrortámadás” alatt.

Peszkov az ukrán fővárosban Oroszország „legyőzésével” kapcsolatban elhangzott kijelentésekkel kapcsolatban emlékeztetett, hogy ezek nem újak, és hogy Moszkva el fogja érni a „különleges hadművelet” céljait.
Zaharova arcátlanságnak és elfogadhatatlannak minősítette azt az ukrán követelést, hogy Fehéroroszország vonja vissza csapatait a közös határról. Megfogalmazása szerint a fehérorosz szövetségesek hűen teljesítik vállalt kötelezettségüket, és nem hagyják, hogy hátba támadják Oroszországot. Arra is figyelmeztetett, hogy a Minszkhez intézett fenyegetések valóra váltása Kijev és pártfogói számára következményekkel járnak, és

azt javasolta a Nyugatnak, hogy hűtse le Ukrajna felbuzdulását.

Emlékeztetett rá, hogy Oroszország és Fehéroroszország szövetségi államának 2021-ben aktualizált katonai doktrínája a közös határok közös védelméről rendelkezik, hozzátéve, hogy Fehéroroszországban jelenleg közös alakulat állomásozik, és oda orosz harcászati nukleáris fegyvereket telepítettek.

Peszkov a „valóság elferdítésének” nevezte azokat a médiajelentéseket, amelyek szerint az orosz hadsereg sorkatonákat vet be a kurszki régióban zajló harcokba. Mint mondta, nem tartja szükségesnek az ilyen állítások kommentálását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.