BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A német rendőrség agyonlőtt egy késekkel fenyegetőző férfit

Lelőtt egy késekkel felfegyverzett férfit Észak-Rajna–Vesztfália tartományban található Moersban a német rendőrség.

Egy férfi járókelőket fenyegetett Moersban, ezért a lakosság riasztotta a hatóságokat. Két késsel a kezében rátámadt a kiérkező rendőrökre is, akik lelőtték. A támadó egy 26 éves német állampolgár volt.

After the knife attack at the Solingen city festival
kés
támadás
A rendőrök ártalmatlanná tették a késes támadót / Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

Senki más nem sérült meg az incidensben. A klevei ügyészség elrendelte egy gyilkossági nyomozócsoport felállítását az ügyben a duisburgi rendőrségnél. A vádhatóság közleménye szerint a tett indítékait még vizsgálják.
A késes támadások azért is érintik érzékenyen most a németeket, mert nemrég egy súlyos terrortámadás történt: egy férfi késsel berohant egy solingeni fesztivál látogatói közé, és válogatás nélkül leszúrt embereket.

Németországi késelés: az Iszlám Állam vállalta a felelősséget

Őrizetbe vették vasárnap azt a szíriai férfit Németországban a Solingen városában elkövetett késeléses támadással összefüggésben, aki korábban önként adta fel magát a hatóságoknak. Az Iszlám Állam most egy videót tett közzé az emberölés, illetve terrorszervezethez tartozás gyanújával letartóztatott ember ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.