BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nemsokára a Volánbusz minden helyközi járatán fizethetünk kártyával is

Az ősz végére már minden buszra felkerül a POS-terminál. A Volánbusz 15 csapata dolgozik a terminálok telepítésén.

Már a Volánbusz minden harmadik járatán elérhető az elektronikus fizetés, ősz végére pedig a tervek szerint minden helyközi járatára kerül POS-terminál – közölte pénteken a Volánbusz.

Volán, busz, készpénzmentes fizetés, Volánbusz
Fotó: Volánbusz

A busztársaság szerint nyár elején kezdték meg kiterjeszteni a készpénzmentes fizetést a helyközi járatokra. A POS-terminálok június vége óta már mintegy 2000 autóbuszra kerültek fel, és országszerte 15 csapat dolgozik a terminálok telepítésén, hogy 

mind az 5330, helyközi forgalomban szolgáltató buszon lehessen elektronikusan fizetni.

A tájékoztatás szerint a terminálok nemcsak bankkártya, hanem a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközök (telefon, okosóra) használatát is lehetővé teszik.

A fejlesztéstől a MÁV-Volán csoport az utaskiszolgálás folyamatának gyorsulását és a működési költségek csökkenését is várja, valamint bízik abban, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.