BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási vihar és jégeső csapott le az országra: megbénult az M3-as autópálya – videó

Erős esőzés miatt több vármegyében is elsőfokú riasztás van érvényben. Veszélyforrás a viharos szél, a villámlás és a jégeső.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a zivatarok miatt. Délutánra le is csapott a vihar, Debrecenben hatalmas jégeső volt.

Storms in Baden-Württemberg
vihar
ítéletidő
A vihar megtépázott több vármegyét is / Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

A nagy mennyiségű jégről a cívisvárosban az Extrém időjárás nevű Facebook-oldal osztott meg egy videót.

 

Az M3-ast is erősen megtépázta a vihar

Szinte járhatatlanná vált az M3-as autópálya a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső miatt – írta meg a Blikk. Az autópálya Hatvan környéki szakaszán csak nagyon lassan tudnak haladni az autók, mert a térségben villámárvizek alakultak ki, a víz pedig az autópályát is elöntötte. A közlekedést tovább nehezíti, hogy útfelújítási munkák miatt a hatvani szakaszon mindkét menetirányban le van zárva az egyik sáv.

A heves esőzések miatt az M0-s autóúton is lelassult a forgalom, az M5-ös autópálya csomópontjánál egyes autóknak meg is kellett állniuk. Az ország nyugati részén felhőszakadást hoztak a zivatarok, több helyen 20-30 milliméter eső esett. Alsónemesapátin 55 millimétert mértek, ez közel egyhavi mennyiség. Az előrejelzések szerint kedden még több helyen kialakulhat zivatar, de a kánikula a hét végéig biztosan kitart.

Nemcsak hazánkban, szomszédainknál sem alakult kedvezően mostanában az időjárás: hatalmas viharok csaptak le horvát nyaralóövezetekre. Splitben és környékén hatalmas károkat okoztak a vasárnap esti viharok. A legnépszerűbb horvát nyaralási helyszíneken fákat csavart ki a szél, és több pince is beázott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.