BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 894. napja – az orosz rakétazáporra reptérbombázással válaszolt Kijev

Összefoglaló:

Az orosz hadsereg több mint hatszáz irányított légibombával mért csapást Ukrajnában fekvő célpontokra az elmúlt hét során, azaz július 29. és augusztus 3. között – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közösségi oldalain, egyúttal ismét arra kérte országa szövetségeseit, hogy engedjék meg a tőlük származó fegyverek használatát az orosz hátországban – számolt be róla a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál.

orosz-ukrán háború
Az oroszok bombázásai jelentős pusztítást okoznak az ukrán területeken / Fotó: AFP

„Az orosz katonai repülőgépeket minden lehetséges eszközzel meg kell semmisíteni támaszpontjukon. Ebből következően az orosz repülőterek elleni csapások teljességgel elfogadhatók. Szükségünk van arra, hogy erről partnereinkkel közös döntést hozzunk, mert ez a biztonságunkat szolgálja” – részletezte bejegyzésében Zelenszkij. Az elnök hozzátette, hogy csak így lehet valóban védelmet nyújtani az ukrán lakosságnak.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) az Ukrajinszka Pravda hírportálnak arról adott tájékoztatást, hogy arról számoltak be, hogy az Oroszország rosztovi régiójában fekvő Morozovszk repülőtér elleni dróntámadás során nem csupán egy légibombaraktárt sikerült megsemmisíteniük, hanem egy légvédelmi rendszert és repülőgép-felszereléseket is.

Az elmúlt időszakban az ukrán erők rendszeresen hajtanak végre támadásokat oroszországi célpontok ellen is, így morozovszki repülőtér mellett olajraktárakat, üzemanyag- és kenőanyag-tárolókat is célba vettek. Ezekre a támadásokra három oroszországi régióban került sor, a Belgorodi, a Kurszki és a Rosztovi területen.

Az SZBU hétvégén arról is tájékoztatta a közvéleményt, hogy drónnal megsemmisítettek egy újabb orosz TOSZ-1-es nehézlángszóró-rendszert Zaporizzsja térségében.

Hadijelentés: elfoglaltak egy ukrán települést az oroszok

Egy Szu-27 harci repülőgépet, 13 HIMARS rakétát, továbbá 162 drónt és két Leopard típusú harckocsit is kilőttek az oroszok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.