BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pert indít a hirdetői ellen az X

Kérdés, hogy ezzel sikerül-e a reklámköltések fokozására ösztönözni őket. Bár a mostani bejelentést a cég vezérigazgatója, Linda Yaccarino tette, a hirdetőkkel a tulajdonos Elon Musk áll háborúban, mióta megvette az oldalt.

Pert indít több szervezet ellen az X, amiért hirdetési bojkottot hirdettek az oldal ellen – jelentette be a cég vezérigazgatója, Linda Yaccarino a közösségi oldalra feltöltött videójában kedden.

Guildford,,Uk,-,November,2,,2023:,Hand,Holding,A,Smartphone, x, hirdetők
A legnagyobb reklámozók hanyagolják az X-et, mióta Elon Musk tulajdonába került / Fotó: Shutterstock

Az X által indított trösztellenes eljárások célpontjai a Global Alliance for Responsible Media és négy kulcsfontosságú tagja – amelyeket azonban nem nevez meg Yaccarino –, valamint a World Federation of Advertisers.

A cégvezető szerint az X elleni összeesküvés a felhasználók hangját is el akarja némítani, és szerinte a bizonyítékok a cég oldalán állnak. 

Mint mondja, az ideák piacterének visszaszorítása valós károkkal jár, és nem dönthet emberek egy kis csoportja arról, hogy milyen tartalmak lesznek monetizálva. Yaccarino szerint az X felhasználói száma történelmi csúcson van, és az online főtéren mindenki félelem nélkül fejezheti ki véleményét. 

Mióta Elon Musk megvette az oldalt, az számos vita középpontjába került, miután a tulajdonos olyan üzenetek sorát erősítette fel, melyeket számos márka nem tart elfogadhatónak. A költések visszafogása után Musk melegebb éghajlatra is elküldte őket, ami valószínűleg szintén nem segítette a reklámbevételek növekedését. A hirdetők ellen indított per szintén nem tűnik olyan gesztusnak, amely után a legtöbb cég szívesen reklámozná magát az oldalon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.