BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folyamatosan razziázni fog a Szigeten Budapest Főváros Kormányhivatala

A fővárosi kormányhivatal szakemberei a Sziget Fesztivál egész ideje alatt ellenőrzéseket végeznek. Főként a vendéglátóhelyeket, valamint a ruhát és ajándékot árusító üzleteket vizsgálják majd. A kormányhivatal munkatársai folyamatosan ellenőrzik az általános higiénés körülményeket is.

A résztvevők biztonsága érdekében kiemelt ellenőrzéseket végez Budapest Főváros Kormányhivatala a Sziget Fesztivál idején. A kormányhivatal keddi közleményében azt írta, szakemberei főként a fesztivál területére kitelepült vendéglátó egységeket, illetve az ajándék- és ruhaértékesítési helyeket vizsgálják, de együttműködnek a munkaügyi hatósággal és a személyszállítási szolgáltatás ellenőrzésénél a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) is.

Budapest, 2015. augusztus 11.Kameniczky Péter, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) felügyelője próbavásárlást tart egy büfénél a Sziget fesztiválon 2015. augusztus 11-én.MTI Fotó: Marjai János
Razziázik a kormányhivatal a Sziget fesztiválon.
Különösen a vendéglátóhelyeket figyelik majd a kormányhivatal emberei a Szigeten / Fotó: Marjai János / MTI

A közleményben hozzátették: 

a kormányhivatal munkaügyi ellenőrei a fesztivál kezdete előtti építkezést is vizsgálják, valamint főleg azt, hogy a cégek betartják-e a munkaidőre, pihenőidőre és munkajogviszonyokra vonatkozó szabályokat.

A közlekedésfelügyeleti szakterület a BKK mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a fogyasztóvédelem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a XIII. kerületi közterület-felügyelet munkatársaival tart átfogó hatósági ellenőrzéseket. Vizsgálják a taxivállalkozások, gépkocsivezetők engedélyeit, a járművek műszaki állapotát, a viteldíjak és a számlázás átláthatóságát, hogy az utasoknak biztosított legyen a magas színvonalú szolgáltatás – írták.

Közölték azt is, hogy a kormányhivatal munkatársai folyamatosan ellenőrzik az általános higiénés körülményeket is, vizsgálják a többi között a mosdók, illemhelyek, ivóvízvevő helyek állapotát és a hulladékkezelés módját.

Hatalmas a Revolut magyarországi ügyfélbázisa, a Szigeten ünneplik az újabb mérföldkövet

A Sziget Fesztiválon ünnepli a legújabb mérföldkövet a magyarországi Revolut. A vállalat elérte hazánkban az 1,5 milliós ügyfélszámot. A cégnek idén saját színpadot dedikáltak a Szigeten, ez a Revolut Stage.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.