BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Terroristákat fogtak Hollandiában

Két utrechti férfi akart csatlakozni az Iszlám Államhoz. A terroristákat még májusban tartóztatták le.

Letartóztattak két fiatal férfit Hollandiában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám Államhoz akartak csatlakozni úgy, hogy előbb eljutnak a terrorszervezet által ellenőrzött területre – jelentette az NlTimes című holland hírportál az ország főügyészségének beszámolóját idézve.

Pegida leader burns Quran in Netherlands, terrorista, iszlám állam
Nyugat-Európában egyre több terroristát fognak el a hatóságok / Fotó: AFP

Az Utrecht környékén élő 21 éves férfiakat még májusban vették őrizetbe, de az ügyészség csak most jelezte, hogy terrorizmussal gyanúsítják őket. Egyikük ügyében hétfőn tartanak bírósági meghallgatást.

Az egyik feltételezett terrorista a hatóságok szerint több mint 90 sírt is megrongált, vélhetően ideológiai alapon, a háborúban meghalt hollandok emléknapján, illetve Hollandia második világháborús felszabadulásának ünnepén.

A hónap elején az osztrák rendőrök vettek őrizetbe két férfit, akik szintén az Iszlám Állammal állhattak kapcsolatban, és akik Taylor Swift bécsi koncertjei ellen terveztek merényletet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.