BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trump azt fontolgatja, hogy el sem megy a Harris-vitára

A volt elnök szerint a vitának otthont adó ABC News elfogult Kamala Harris irányába. Trump ezért lehet, hogy el sem megy a vitára.

Ismét veszélybe került a Donald Trump republikánus és Kamala Harris demokrata elnökjelöl közötti tévévita, amire az eredeti tervek szerint alig két hét múlva kerülne sor.

(FILES) (COMBO) This combination of file pictures created on August 3, 2024 shows US Vice President and 2024 Democratic presidential candidate Kamala Harris speaking on March 26, 2024, in Raleigh, North Carolina; and former US President and Republican presidential candidate Donald Trump speaking  in the first presidential debate with US President Joe Biden in Atlanta, Georgia, on June 27, 2024. ABC will host a presidential debate between Republican nominee Donald Trump and Democrat Kamala Harris on September 10, the US television network confirmed on August 8.
"Vice President Harris and former President Trump have both confirmed they will attend," the network said on X. (Photo by Brendan Smialowski and ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)
Trump és Harris eddig csak egy vitáról állapodtak meg, az is kútba eshet / Fotó: AFP

Trump ugyanis vasárnap a saját közösségi oldalán, a Truth Socialon kritizálta a szeptember 10-i vitának elvileg otthont adó ABC News csatornát, hogy az elfogult Harris javára vele szemben, majd feltette a kérdést, hogy ugyan miért vitázna ott a demokrata politikussal. 

A republikánus jelölt szerint furcsa, hogy Harris a Fox, az NBC, a CBS és a CNN ajánlatát is lemondta.

Hétfőn a Harris kampány közleményben arról írt, hogy arról tárgyalnak a felek, hogy a mikrofonok el legyenek-e némítva, amikor a másik félnél van a szó. Mint írták, szeretnének egy októberi vitát is, amikor a mikrofonok végig be vannak kapcsolva. Véleményük szerint ugyanis Trumpék azért szeretnék a néma mikrofonokat, mert a republikánus jelölt egyébként nem lenne képes végig a 90 perc alatt elnökhöz méltóan viselkedni – írja Bloomberg.

Trump megszólalása és a szabályokról szóló vita így veszélybe sodorhatja az egyetlen vitát, amelyről a két kampány képes volt megállapodni. A szeptember 10-i vitáról is még a Biden-kampánnyal jutott dűlőre Trump, ám a demokrata jelölt lecserélése óta újabb vitáról nem sikerült megegyezniük a feleknek. Trump és Harris alelnökjelöltje, J. D. Vance és Tim Walz között október 1-jén lesz vita a tervek szerint.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.