BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb település került orosz kézre

Repülőterekre mért csapásokról és Orlivka elfoglalásáról tett bejelentést az orosz védelmi tárca

Nagy hatótávolságú precíziós légi indítású fegyverekkel, köztük Kinzsal hiperszonikus rakétákkal mért csapást az orosz hadsereg, és elfoglalta a donyecki régióban lévő Orlivka települést − közölte kedden az orosz védelmi minisztérium. A moszkvai katonai tárca keddi hadijelentése értelmében az orosz erők az elmúlt nap folyamán a hatból négy frontszakaszon nyomultak előre Ukrajnában, és visszavertek hét ellenrohamot.

Az ukrán hadseregnek csaknem 2150 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezés vonalán a különleges hadművelet övezetében.

This handout photograph taken and released by the Ukrainian Emergency Service on August 26, 2024 shows rescuers working to extinguish a fire following a missile attack at an undisclosed location in Odesa region of Ukraine. Russian drones and missiles on August 26, 2024 targeted 15 regions across Ukraine in an overnight barrage aimed mainly at energy infrastructure, Ukrainian Prime Minister Denys Shmygal said. (Photo by Handout / UKRAINIAN EMERGENCY SERVICE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / UKRAINIAN EMERGENCY SERVICE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Komoly, de ellenőrzés alatt álló helyzet alakult ki a határon / Fotó: AFP

A RIA Novosztyi hírügynökség az oroszbarát ellenállásra hivatkozva azt írta, hogy Krivij Rih városban találat ért egy szállodát, ahonnan 15  angol ajkú sebesült tanácsadót szállítottak el kezelésre katonai mentők.
A védelmi minisztérium az elmúlt nap folyamán megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett egyebek között két harckocsit − az egyik egy német Leopard volt −, tíz páncélozott harcjárművet, négy nyugati gyártmányú, 155 milliméteres vontatót és egy önjáró tarackot, négy Tocska-U harcászati rakétát, továbbá 31 drónt.

Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó közölte, hogy komoly, de ellenőrzés alatt álló helyzet alakult ki a határon, ahol az ukrán erők kedden ismét megkíséreltek betörni. A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek kedden ukrán tüzérségi és dróntámadást.
Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója kedden az Ukrajnával határos Kurszk megyében felkereste a Kurcsatovban működő nukleáris erőművet, amelyre Vlagyimir Putyin elnök csütörtöki bejelentése szerint Ukrajna megkísérelt dróncsapást mérni.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat kedden közölte, hogy büntetőeljárást indított Nicholas Connolly, a Deutsche Welle és Natalja Nagorna, az 1+1 ukrán tévécsatorna tudósítója ellen, amiért a határt illegálisan átlépve Kurszk megyében az ukrán ellenőrzés alá került Szudzsából tudósított. Oroszországban augusztus 17. óta hét külföldi újságíró ellen indult büntetőeljárás hasonló címen. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.