BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leállt Oroszországban a WhatsApp és a Telegram

Leállt a WhatsApp és a Telegram Oroszországban. Ezzel egyidejűleg más online szolgáltatások, köztük a Wikipedia, a Skype és a Discord használói is problémákat tapasztaltak.

Nagyobb üzemzavarokat tapasztaltak a WhatsApp és a Telegram üzenetküldő alkalmazások használatában az Oroszországban élő felhasználók, amit a Downradar és más jelentések is megerősítettek – írja a Meduza.

IOS Apps Photo Illustrations
WhatsApp
A WhatsApp is leállt / Fotó: NurPhoto via AFP

Arról kommenteltek a felhasználók, hogy Moszkvában csak VPN-en keresztül lehet elérni a Telegramot, miközben a WhatsApp számítógépes, asztali verziója is elérhetetlenné vált. A probléma más országokra, például Üzbegisztánra is kiterjedt, de a legtöbb helyen zavartalanul működnek a szolgáltatások.

Az is állhat a szolgáltatások akadozásának hátterében, hogy a hatóságok szándékosan lassítják vagy blokkolják a hozzáférést bizonyos digitális platformokhoz, ahogy az a közelmúltban a YouTube esetében is történt.

A Meduza szerint a helyzetet tovább bonyolítja, hogy Pavel Durov, a Telegram alapítója állítólag találkozót kért Vlagyimir Putyintól, de az orosz elnök elutasította.

Oroszország a WhatsApp betiltására készül

A WhatsApp új Channels funkcióját az orosz vezetés veszélyesnek tartja, így felkészültek az alkalmazás betiltására. A Channels egy olyan új lehetőség lesz az appban, amely a hagyományos közösségimédia-oldalakhoz teszi hasonlatossá a programot. Az orosz kommunikációs hivatal, a Roszkomnadzor szerint így lehetőség lenne külföldről tiltott információkat terjeszteni Oroszországban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.