BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingyenes lett az egyik autópálya az árvíz miatt

Az árvíz elleni védekezés miatt lezárják a 2-es főutat. A sződligeti polgármester közölte, hogy a lezárás idejére ingyenes lesz az M2-es autópálya, hogy az autósok továbbra is zavartalanul közlekedhessenek. Az árvíz miatt más főutakat is le kellett már zárni.

Ingyenesen lehet használni az M2-es autópályát – közölte a sződligeti polgármester. Juhász Béla Róbert a Facebook-oldalán közölte, hogy matrica nélkül járható a vonal, ameddig a 2-es főút le van zárva.

árvíz
Az árvíz miatt lezárják a 2-es főutat, az M2-es autópálya addig ingyenesen járható / Fotó: AFP

A 2-es főutat az árvíz miatt zárják le csütörtökön. 

Kerülő útnak az M2-es autópályát jelölték ki, ahol értelemszerűen útdíjat kellene fizetniük az autósoknak. A különleges helyzetre való tekintettel ettől most eltekintenek.

A terelést nehezítette volna, hogy az M2-es autópálya gödi csomópontját lezárták volna sor szeptember 18-án és 19-én. Juhász azt írta, hogy a Magyar Közút Zrt. elhalasztja a tervezett karbantartást, hogy az autósok fennakadás nélkül használhassák az autópályát, ameddig tart az árvíz.

Az árvíz elleni védekezés miatt a 10-es főút egy szakaszát is lezárják, ami gondot okozott a helyi közlekedésben. A MÁV járatait pólóbuszok helyettesítik a területen, azonban így a pótlóbuszok sem jutnak el Esztergomról Komáromra. 

 

Sokáig velünk lesz az árvíz, rossz hírt közöltek a szakértők

Hosszan elhúzódik a Dunán az árhullám. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közölte, hogy ha nem is esik több eső a következő napokban, az Alpokban olvadó jég még sokáig felduzzasztja a folyókat. A katasztrófavédelem azt kéri, hogy senki ne menjen megnézni az árvíz sújtotta területeket, mivel egy esetleges balesettel csak nehezítik a szakemberek munkáját.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.