BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Árvíz Magyarországon: helikoptereket vet be a honvédség

A honvédelmi miniszter a posztjában úgy fogalmazott, hogy legyen szó elszigetelt területekről, magaslatokról vagy nehezen megközelíthető helyekről, a levegőből csörléssel mentenek életet, szállítanak homokzsákokat és erősítik meg a töltéseket.

„A H145M és H225M típusú helikopterek kiemelkedő szerepet vállalnak a természeti katasztrófák idején is a mentési és védekezési munkálatokban” – írta Facebook-oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf. 

A helikopterek nappal és éjszaka egyaránt kulcsfontosságú információkkal látják el a katasztrófavédelem és vízügy szakembereit / Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

A honvédelmi miniszter a posztjában úgy fogalmazott, hogy legyen szó elszigetelt területekről, magaslatokról vagy nehezen megközelíthető helyekről – a levegőből csörléssel mentenek életet, szállítanak homokzsákokat és erősítik meg a töltéseket. Hozzátette, hogy 

a többcélú, modern helikopterek nappal és éjszaka egyaránt kulcsfontosságú információkkal látják el a katasztrófavédelem és a vízügy szakembereit. 

Korábban a Világgazdaság is megírta, a Lajtán sosem látott szintre emelkedhet a víz. A miniszterelnök ezért engedélyezte a szükségtározó megnyitását. Orbán Viktor korábban a Szigetközt jelölte meg, mint az árvíz elleni védekezés egyik kritikus pontját, és mivel a Bécsi-medencében hullott a legtöbb eső az elmúlt napokban, a folyó Magyarországon akár a valaha mért legmagasabb szinten is tetőzhet, ami szintén jelzi, hogy a szükségtározó megnyitása indokolt lehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.