BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az árvizek és viharok miatt tett közzé figyelmeztetést a MÁV csoport

A MÁV felhívta az utasok figyelmét, hogy ne megszokásból utazzanak és figyeljék a hivatalos tájékoztatásokat. Az áradások miatt változhat a tömegközlekedés.

A MÁV-Volán csoport felkészül az árvíz miatt rendkívüli helyzetre, a változásokról folyamatosan tájékoztatja a nyilvánosságot. A közlekedési szolgáltató arra kéri az utasokat, hogy az árvizek és heves viharok által érintett területeken a következő napokban ne megszokásból utazzanak, és kövessék figyelemmel a hivatalos tájékoztatást a MÁV honlapján, a Mávinform Facebook-oldalán, a MÁV applikációban és a Volánbusz weboldalán – közölte a csoport a honlapján

An,Old,Abandoned,Railway,Track,In,The,Forest,With,A
A MÁV vonatkimaradásokra figyelmeztet az áradások miatt/ Fotó: Stanick

Szélsőségesen csapadékos az időjárás a hazai folyók vízgyűjtő területein. A történelmi árvízzel fenyegető helyzet Magyarországon is kihívások elé állítja a vízügyi szakembereket és a közlekedési szolgáltatókat.

A vasúti és a közúti menetrend szerinti közlekedést nem feltétlenül csak az áradó folyók, hanem a napokban tapasztalható rendkívül csapadékos időjárás is befolyásolhatja: az erős szél és a hirtelen átvonuló viharok okozta fakidőlések, felsővezeték-sérülések miatt fennakadásokra kell számítani. A vasúttársaság szakemberei folyamatosan egyeztetnek az árvízi védekezésben részt vevő szervezetekkel, hatóságokkal. A belföldi vasúthálózaton kialakuló fennakadások esetén az ország több pontján pótlóbuszok állnak készenlétben, a forgalom átszervezését szükség szerint megkezdik – írják. 

Magyarországtól nyugatra több országban a vasúti közlekedés akadozik, több területen szünetel. Ausztria felé jelenleg a Budapest–Bécs közötti vonatközlekedés folyamatos, Bécstől nyugatra azonban legalább hétfő délig szünetel a vonatforgalom. 

A Budapest–Bécs viszonylaton közlekedő nemzetközi vonatok esetleges kimaradása esetén a MÁV-Start a vonatokat belföldön motorvonattal pótolja.

Vasárnap este a Budapestről Ausztrián át, Németországba, illetve Svájcba induló, illetve hétfő reggel onnan érkező Kámán Imre EuroNighht csak a magyarországi szakaszán, a Keleti pályaudvar és Hegyeshalom között közlekedik.

Vasárnap délutántól a Duna áradása miatt a Komárom–Esztergom vonalon az S74-es vonatok helyett már pótlóbuszok közlekednek az árvízvédelem miatt. Az előrejelzések szerint a Szentendrei-szigetre vezető kompok és révek kedden leállnak, ezért Szigetmonostort pótlóbusszal lehet megközelíteni. Győrben pedig a helyi járatok a rakpart lezárása miatt már terelőúton járnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.