BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az orosz-ukrán háború 948. napja: Hatalmas veszteségeket szenvedtek az oroszok a fronton

Az elmúlt hetek során immár tízedik alkalommap érte dróntámadás Kijevet, az éjszaka során több hullámban támadták az ukrán fővárost az orsozok. Az ukrán jelentések szerint, az oroszok hatalmas veszteségeket szenvednek a fronron.

Az ukrán hadsereg becslése szerint az orosz erők 650 640 áldozatot szenvedtek az ukrajnai háború kezdete óta. Ez a szám tartalmazza az elmúlt nap vesztességeit, vagyis az 1 470 halottat illetve sebesültet is - közölte az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara az Ukrinform tájékoztatása szerint.

Russian attack strikes Kostyantynivka: 1 Dead, 4 Injured
Egy orosz siklóbomba találata után méri fel a helyzetet Konszantinovka városában egy ukrán férfi. Fotó: Anadolu via AFP

A hírügynökség által idézett ukrán katonai tisztviselők szerint az orosz haditengerészet három hadihajót telepített a Fekete-tengerre , amelyek közül kettő Kalibr cirkálórakétákat szállít. Az éjjel során pedig az oroszok több hullámban indítottak támadó drónokat Kijev ellen.

A jelentések szeirnt, Ukrajna 73 drónból 69-et lőtt le az éjszakai orosz támadás során, amelyben két ballisztikus rakéta és két cirkálórakéta is volt. Az ukrán légierő tájékoztatása szeirnt, egy lezuhant drón törmeléke Kijevben egy ipari épületre zuhant, amely megsérült. Áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

Az Ukrinform reggeli tájékoztatása szerint, az oroszok az éjszaka során hat rakétacsapást indítottak ukrán állások és lakott területek ellen kilenc rakétával, valamint 74 légicsapást 118 irányított bombával. Szombat reggel az oroszok Shahed típusú UAV-val kétszer megtámadott a regionális központ egészségügyi intézményét Szumi megyében, hat embert megöltve. Az első találat után, mentők és rendőrök érkeztek a helyszínre, hogy segítsenek az embereknek. Aztán a betegek evakuálása közben az orosz fél ismét lecsapott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.