BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutális csapást mért az ukrán hátországra Oroszország, több tucat halott

Poltavában egy katonai kommunikációs intézetet találtak el az orosz rakéták. Zelenszkij ismét engedélyt kért a Nyugattól, hogy Ukrajna visszaüthessen.

Legalább 41-en meghaltak és több mint 180-an megsebesültek kedden, amikor egy orosz rakétatámadás ért egy katonai intézményt az Ukrajna középső részén fekvő Poltavában – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Oroszország nemcsak a frontot, de Ukrajna belsejét is bombázza / Fotó: AFP

A videóüzenetben megszólaló államfő szerint két ballisztikus rakéta találta el a Katonai Kommunikációs Intézet épületét, a háború egyik legsúlyosabb csapását okozva ezzel. Zelenszkij azt is elmondta, hogy elrendelte a támadás körülményeinek azonnali és teljes kivizsgálását – írja a Reuters.

A Telegramon közzétett üzenetben az ukrán elnök a támadásért felelős orosz söpredék felelősségre vonását is ígérte, továbbá ismét nyugati légvédelmi rendszereket kért és sürgette a nyugati országokat, hogy engedélyezzék nagy hatótávolságú fegyvereik bevetését mélységi orosz célpontok ellen. A késlekedés ugyanis véleménye szerint minden egyes nap emberéletekbe kerül.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.