BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb és drágább okostelefont vesznek a diákok, mint az átlag magyar – itt a lista

Egy diákkedvezményes kuponnal rendelő ügyfél fejlettebb és újabb okostelefont vásárol egy átlagos vásárlónál. Egy kutatásból kiderült, miként befolyásolta az iskolai mobilhasználati szokások változása a diákok készülékvásárlási szokásait.

Bár a tanév kezdete óta a hazai diákoknak a reggeli érkezéskor le kell adniuk telefonjaikat és okoseszközeiket a tanítás végéig tartó megőrzésre, az iskolai mobilhasználat szabályozását érintő változások egyáltalán nem befolyásolták negatívan a felújított okostelefonok eladásait a Rejoy.hu-nál. 

mobil
mobiltelefon
okostelefon
diák
fiatal
A diákok drágább telefont vesznek, mint egy átlagos vásárló / Fotó: Connect Images via AFP

Újabb, jobb és drágább felújított mobilt vesznek a diákok egy átlagos vásárlónál

A hazai diákok továbbra is az átlagvásárlónál nagyobb tudású, újabb, drágább készüléket választanak, a legnépszerűbb típusok esetükben idén február óta a 2021-es iPhone 13, a tavaly óta kapható iPhone 15, illetve a 2019-es iPhone 11 felújított példányai voltak. 

Ez az eladási toplista a Diverzum Magyarország diákplatform által kibocsátott kuponokkal megrendelt készülékekből állt össze, ezekkel ugyanis kizárólag tanulói jogviszonyban álló ügyfelek vásárolhatnak a Rejoyon.

Az okostelefon termékkategória a Diverzum kedvezményei között az egyik legnépszerűbb választás, mivel a hazai diákok erősen technológiai fókuszúak, ezért az igényeiknek megfelelő elektronikai eszközök megvásárlása kiemelten fontos számukra. A Z generációról szóló kutatásunkból kiderült, hogy bár a nagyobb tudású mobilok magas árkategóriába tartoznak, a diákok továbbra is szívesen költenek ezekre, mert a megbízhatóság és a fejlett funkciók elsődleges szempontnak számítanak.

A használt kütyü lehet az új hungarikum: imádják a magyarok a felújított telefonokat

A felújított mobilok eladására és vételére specializálódott Rejoy okosórákkal és notebookokkal bővítette termékkínálatát.

A diákok a Rejoy és a Diverzum együttműködésével eddig 13.5 millió forintot spóroltak az elektronikai eszközeiken, és azon leszünk, hogy ezeket egyre elérhetőbbé tegyük számukra – mondta el Gyarmati Fanni, a Diverzum alapítója.

A diákkedvezményes kuponnal vásárolt felújított készülékek eladási toplistája:

  1. iPhone 13
  2. iPhone 15 
  3. iPhone 11
  4. iPhone 15 Pro
  5. iPhone 12

Bizonyítványosztás után rendelték a legjobb mobilokat a diákok

Az általános iskolai, középfokú vagy felsőoktatási tanulmányokat folytató ügyfelek idén júniusban vásárolták a legdrágább rejoyos készülékeket. Az átlagos kosárértéknél csaknem ötödével magasabb volt a diákvásárlók átlagos kosárértéke.

Sokan a jó

  • bizonyítványért,
  • érettségiért,
  • felvételi eredményért

kapott ajándékpénzt költhették a korábbi telefonjuknál fejlettebb készülékre a nyaralás előtt: ennek megfelelően júniusban különösen sokan rendeltek a Rejoynál fejlett kamera rendszerrel felszerelt okostelefont, köztük iPhone 13 Pro és iPhone 15 Pro modelleket. A legnagyobb forgalmat a promóciós Okos Sulikezdés kampánya alatt generálták a diákkedvezményes ügyfelek a Rejoynál, ami dupla akkora növekedés jelent júniushoz, és közel másfélszeres emelkedést jelent júliushoz képest.

A szülők örülnek, a diákoknak okoz kisebb gondokat a mobiltilalom az iskolában

Három hete fontos változásokkal indult el az új tanév, amelyek közül talán a legjelentősebb az iskolai telefonhasználat tilalma volt. A szülők szerint bevált az iskolai mobiltilalom, a diákoknak viszont okoz fennakadásokat az okoseszközök hiánya.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.